Saçkırana sarımsak sürmeyin

Saça sarımsak sürmek ülkemizde sıkça uygulanan bir bakım ve tedavi yöntemi. Ancak  Dermatoloji Uzmanı Dr. Mesut Demirci bu konuda uyarıyor. Saçkıran ya da sakalkıran için sarımsak sürmek zararlı.Daha çok kadınlarda görülüyorDHA’nın haberine göre halk aras

Saça sarımsak sürmek ülkemizde sıkça uygulanan bir bakım ve tedavi yöntemi. Ancak  Dermatoloji Uzmanı Dr. Mesut Demirci bu konuda uyarıyor. Saçkıran ya da sakalkıran için sarımsak sürmek zararlı.

Daha çok kadınlarda görülüyor

DHA’nın haberine göre halk arasında ‘saçkıran’, ‘kılkıran’ olarak bilinen bu sorunda bölgesel olarak dökülme görüldüğünü söyleyen Demirci, bu hastalığın kadınlarda daha çok sık kaydetti. Erkeklerin daha çok sakal kısmında dökülmeler olduğunu belirten Dr. Demirci, bu hastalığa stres, kansızlık, vitamin eksikliği ve guatr gibi hastalıkların neden olduğunu kaydederek şunları aktardı:

Sarımsak yerine solüsyonlar tercih edilmeli

“Bir çok hastalık saçkıranı tetikler. Çoğu dermotolojik hastalıkta olduğu gibi stres etkindir. Kıl köklerini irite ederek çıkarır. Temel mekanizma olan kıl köklerine, hücrelere saldırıp öldürür. Ondan dolayı kıl dökülür. O hücrelerin sayısını azaltmaya yönelik ilaçlar var. Bunlar sürme yöntemi ile uygulanan ilaçlar. Bir de sistemik dediğimiz ya ağızdan ya da içerisine enjeksiyon şekilde uygulamalarımız var. Halkımızın bu hususla bildiği çeşitli doğru şeyler var, yanlış şeyler var. Derler ki ‘dişisi var, erkeği var’ Öyle birşey yok. Saçkıranın dişisi erkeği olmaz. Sıkça sarımsak sürerler. Sarımsak içerisinde bir çok madde var. Bunlar içerisinde kıl köklerini iritasyon yaparak çıkaran madde olduğu gibi,  mikrop kapmasına neden olabilecek çeşitli maddeler var. Sarımsak uygulaması halk arasında sıkça yapıldığı halde uygun bir tedavi değil. Aynı işi yapan çeşitli karışımlar hazırlattırıyoruz. Saçkıran, sakalkıran olan hasta sosyal olarak rahatsız olur. Saç, sakalkıranı uzun süren hastaların kan tahlili yaptırmasında, stres tedavisi görmesinde fayda var.”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri