Gömlekteki ter izleri iş ve sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor
Kişiler en fazla ter bezlerinin yoğunlukta olduğu el, ayak ve koltuk altı bölgelerinden terlemektedir. Duygusal ve fiziki aktiviteler sonucu ısınan vücudun ısı dengesini korumak ve devam ettirmek için insanlar terler. Bu doğal fonksiyon bazı bireylerde aşırı derecede görülmektedir.
Sıcakla ilişkili olsa da çoğu zaman psikolojik nedenlere bağlı olarak gerçekleşen aşırı terleme, yaşam kalitesini de ciddi anlamda düşürmektedir. Hayatları boyunca aşırı terleme sorunu nedeniyle sosyal psikolojileri bozulan bireyler, çoğu zaman insanlardan kaçar ve iletişim kuramazlar.
Aşırı koltukaltı terlemesi, kişinin sağlığını etkilemese de, sosyal ve psikolojik olarak kişiyi derinden etkilemektedir. Bu kişilerde koltuk altında deri değişiklikleri, kızarıklıklar, mikrobiyal enfeksiyonlar, kötü koku, devamlı ıslaklık hissi ve kıyafetlerde ter izleri gözlenir. Hijyenik anlamda ve görsel açıdan hoş olmayan koltuk altı terlemesi kişilerin psikolojilerini etkilemekte ve özgüven eksikliğine neden olmaktadır.
Ömür boyu önlem yerine kısa sürede tedavi
Aşırı koltuk altı terlemesi tedavisinde topikal ter önleyiciler, iyontoferez ve ter bezi fonksiyonlarını azaltan bazı ilaçlar kullanılmaktadır. Ancak bu ilaçlar aşırı terlemede sınırlı fayda sağlamaktadır. İlaçların ise belirgin yan etkileri olduğundan kullanımı hekim kontrolünde yapılmalıdır. Aşırı koltukaltı terlemesinin oluşmaması için krem, jel ve spreyler de kullanılmaktadır. Ancak bu terlemenin oluşmaması için bu yöntemin ömür boyu sürdürülmesi gerekmektedir.
Bir işlem yaz boyu rahatlık sağlar
Aşırı koltukaltı terlemesi sorunu yaşayan kişilerin tedavisinde botoks uygulamaları ilk sırada gelmektedir. Botoks, aşırı terleme görülen bölgelerde derinin altına uygulanmakta ve ter bezlerinin fonksiyonlarını engellemektedir. Son derece kısa süren uygulama sonucunda ilk etki 3-7 gün içerisinde görülebilmekte ve hastalar 4-6 ay süresince terleme sorununu unutmaktadır.