AKP'de il başkanı belli oluyor

Ak Parti' Trabzon il başkanı büyük olasılıkla bugün atanması bekleniyor. Eski il başkanı Ahmet Metin Genç'in AK Parti Genel Merkezi tarafından istifasının istemesinden sonra bu göreve atama bugün büyük olasılıkla yapılacak.  Genel Merkez Teşkilat başkanlı

Ak Parti' Trabzon il başkanı büyük olasılıkla bugün atanması bekleniyor.

Eski il başkanı Ahmet Metin Genç'in AK Parti Genel Merkezi tarafından istifasının istemesinden sonra bu göreve atama bugün büyük olasılıkla yapılacak.

 Genel Merkez Teşkilat başkanlığı il başkanlığı için düşündüğü 7 isim Mustafa Yanmış, Osman Kaya ,Adnan Günnar,  Mehmet Çelik, Ayşe Sula Köseoğlu,  Hanifi Mahitapoğlu ve Edip Sevinç'i Ankara'ya çağırdı.

 Genel merkez Teşkilat başkanlığı için düşünülen adaylardan Hanifi Mahitapoğlu ve Edip Sevinç işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek toplantıya gitmediler.

SON KARAR ERDOĞAN'IIN

İl başkanlığı için ismi geçen adaylardan  Mustafa Yanmış, Osman Kaya , Adnan Günnar , Ayşe Sula Köseoğlu  ve  Mehmet Çelik Genel Merkez teşkilat başkanı Ekrem Erdem ile  bugün saat 16:00'da yapılacak toplantıda bir araya gelecek .

 Teşkilat başkanı Erdem bugün Genel merkez tarafından il başkanlığı için düşünülen isimlerle yapacağı  toplantı'nın ardından, belirlenen isim başbakan Recep Tayip Erdoğan'a bildirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın teşkilattan gelen listeyi değerlendirdikten sonra açıklaması bekleniyor

YANMIŞ BİR ADIM ÖNDE

Ak Parti Trabzon il başkanlığı için ismi geçen adaylardan eski Merkez İlçe başkanı Mustafa Yanmış isminin diğer adaylara göre daha şanslı olduğu iddia edildi.

 Ak Parti Genel Merkez kulislerinde dolaşan iddiaya göre eski Merkez İlçe başkanı Mustafa Yanmış'ın  milli görüş kökeninden gelmesi ve daha öncede teşkilat başkanı Ekrem Erdem ile birlikte çalışmış olmasının kendisine bir avantaj sağlayacağı da gelen bilgiler arasında

Yanmış'ın ardından  Osman Kaya ve Adnan Günnar'ın şansının yüksek olduğu öğrenildi.

TARAFSIZ ADAY DA OLABİLİR

Ak Parti 'de 5 il başkanı adayı arasında 3 isim,çeşitli Trabzon milletvekilleri  ile yakın ilişkisi nedeniyle tarafsız bir imside il başkanlığına atamla ihtimali var.

 Bu konuda en şanslı isim Mehmet Çelik olarak ön plana çıkarken , Ankara'ya davet edilen ancak yoğun işlerini gerekçe göstererek toplantıya katılmayan Edip Sevinç ve Hanifi Mahitapoğlu

 isimleri de gündeme gelebilir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri