AKP’li Kantinci için soru önergesi

  HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile birlikte tartıştıkları polisleri 'teşhis' etmeleriyle gündeme gelen Ak Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun'un, Dörtyol Turunçgil

  

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile birlikte tartıştıkları polisleri 'teşhis' etmeleriyle gündeme gelen Ak Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun'un, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği'nde çalışıyor göründüğü ve işe gitmeden maaş aldığı öne sürüldü.

 

 

 Hatay’dakı skandalın başkahramanlarından AKP  Dörtyol Gençlik Kolları başkanı Ömer Uzun  gibi Başbakanın yasaklamasına rağmen Türkiye’de bir çok AKP’ li daha olduğu öne sürüldü.

 

Uzun'un işlettiği emniyetin kantinini de teklif usulü ile bir pastanenin aldığı, ancak kendisine devrettiği ortaya çıktı.

 

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, iddialarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye iki ayrı soru önergesi verdi.

Soru önergelerindeki iddialara göre Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki 'teşhis' ile gündeme gelen AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Hasan Uzun'un oğlu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun'un işlettiği Emniyet kantinini, Dörtyol'da faaliyet gösteren Lütfi Çelik'e ait Saraycan Pastanesi'nin teklif usulü ile aldığı anlaşıldı.

 Lütfi Çelik'in, ihaleyi aldıktan sonra kantinin işletmesini Ak Partili Ömer Uzun'a devrettiği belirlendi. Ömer Uzun'un kantin işletirken aynı zamanda Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği'nin de sözleşmeli personeli olduğu öne sürüldü. Birlik'te 'sekreter' olduğu kaydedilen Ömer Uzun'un, buradan da işe gitmemesine rağmen asgari ücretle aylık aldığı, 1 yıllık olan iş sözleşmesinin 2012'nin aralık ayında sona ereceği iddia edildi.

 

CHP'Lİ DUDU TBMM'YE TAŞIDI

 

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Erdoğan'ın cevaplamasını istediği soru önergesinde, kantin işleten Ömer Uzun'un, aynı kişinin beraberindeki 17 kişi ile birlikte İş-Kur üzerinden Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği'nde görevlendirildiğinin doğru olup olmadığını sordu. Dudu, Erdoğan'dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

 

"Hatay'ın Dörtyol İlçesi AKP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun mudur? Adı geçen kişi Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliğinde görev yapmakta mıdır? Yapıyorsa bu görevi ne zamandan beri yapmaktadır? İlgilinin Birlik'te yaptığı iş nedir? Kişilerin bu tür bir işte çalışırken, dışarıda kazanç sağlayacakları işler yapmaları ile ilgili serbestlikleri var mıdır? Dörtyol İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün kantinini hangi şirket veya kimler işletmektedir?

 

Ömer Uzun bu şirket ya da kişiler arasında yer almakta mıdır? Bu kantinin ihalesi ne zaman yapılmıştır? Bu ihaleyi almış olan kişiler Hatay ili ve ilçelerinde başka hangi ihaleleri almışlardır? AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve oğlunun; Hatay ve ilçelerindeki emniyet teşkilatlarının kantin, temizlik ve diğer ihaleleriyle ilgili olarak bağlantıları var mıdır? Varsa bu ihaleler ve çalışmalar ilgili ilçe teşkilatları aracılığı ile mi takip ve devam ettirilmektedir?

 

İÇİŞLERİ BAKANI'NA SORDU

 

Milletvekili Mevlüt Dudu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in cevaplamasını istediği önergede ise şu soruları sordu:

 

"Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde AKP İlçe Gençlik Kolları üyesi, AKP Hatay Milletvekilinin oğlu ve milletvekilinin danışmanı olduğu belirtilen kişilerin karıştığı olay nedeniyle Müdürlükte görevli komiser yardımcısı ve polislerle ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış olan idari işlemler nelerdir? Yapılan bu idari işlemlerin yapılma sebepleri nelerdir? Herhangi bir kişinin Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek hesap sorma, personeli aşağılayıcı ve görev başındaki memuru rencide edici davranışlar sergileyebilme yetkileri var mıdır?

 

Bu olayı AKP Gençlik Kolları üyesi bir çalışanla yaşanan tartışma nedeniyle, AKP milletvekilinin ve danışmanının yapma yetkisi ile sıradan bir vatandaşın yapması arasındaki fark nedir? Yaşanan olayda söz konusu kişilerin görev başındaki polise hakaret ya da karşı gelmesi söz konusu ise, bu kişilerle ilgili neden herhangi bir işlem yapılmamıştır? Yapılmış olan işlem varsa bunlar nelerdir? Emniyet teşkilatı kanununa göre idari amirlerin, yönetimindeki personelin kişilik ve mesleki haklarına hakaret derecesine varan davranışlar sergileme, rütbelerini sökme ve insan haklarına bile aykırı davranış sergileme hakları var mıdır? Bu davranışlar hangi iç yönetmeliğinizde nasıl ifade edilmektedir? Konu ile ilgili olayların yaşanmasına sebep olan kişilere adeta yol gösteren ve yapılan haksızlığı çok iyi bir şekilde idare ederek, olay sırasında idari amir olduğu için gereğini yapan Emniyet Müdürü hakkında hali hazırda yapılmış olan işlemler nelerdir? Soruşturma başlatılmış mıdır? Görevinin devamı veya yükseltilmesiyle ilgili neler yapılmıştır?"

 

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri