Bahçeli'den çarpıcı açıklamalar

MHP Lideri Bahçeli, referandumda açık farkla ‘Hayır’ çıkacağını gördüğü anda hükümetin referandumdan vazgeçebileceğini öne sürdü. Bahçeli, “Referandum kararını geri çekme şansları var mı, incelemek lazım. Böyle bir riske de girebilirler” iddiasında bulund

MHP Lideri Bahçeli, referandumda açık farkla ‘Hayır’ çıkacağını gördüğü anda hükümetin referandumdan vazgeçebileceğini öne sürdü. Bahçeli, “Referandum kararını geri çekme şansları var mı, incelemek lazım. Böyle bir riske de girebilirler” iddiasında bulundu.

 

DÜZGÜN KARADAŞ

 

Son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında  çarpıcı açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli PKK’nın ilan ettiği ‘eylemsizlik’ kararının ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesiyle aynı döneme denk gelmesini manidar bulduğunu belirterek Hükümete, “İmralı’ya gidilemeyen üç gün de ne oldu ” diye sordu. Hükümetin referandumdan vazgeçebileceğini de öne süren Bahçeli’nin sözleri özetle şöyle:

 

DURDURABİLİRLER:

‘Acaba “evet” oylarının açık farkla kaybedeceklerini anladıklarında, bilmiyorum hukuki şartlarını, referandum kararını geri çekme şansları var mı? İncelemek lazım. Böyle bir riske de girebilirler. Millet nasıl anlayacak o belli değil. Bu aşırı hırçınlaşma, kavga çatışma, yapacak bir şey olmaz haline getirmenin işaretleri olamaz mı acaba?

 

ORTA OYUNU GİBİ:

HSYK krizi bilerek yaratılıyor. Enstrüman Adalet Bakanı. Önce Kurul’ un alacağı kararların bir bölümünü tartışmaya açıyorlar. Sonra Başbakan meydanda o bölüm üzerinden Anayasa değişikliğinin haklı ve meşru gerekçesini anlatmaya çalışıyor. Orta oyunu gibi yani.

 

SOY TARTIŞMASI:

Başbakan’ın soy tartışması başlatmasının izahı yok. (Gülerek) MHP’ye benzedi desek MHP’ye hakaret olur. Kafatasçı, ırkçı gibi haksız yere suçlamalar yapıyorlardı. Asıl kendileri şuur altında böyle bir suçlama yapıyorlar.

 

BERTARAF TARTIŞMASI:

Başbakan’ın TÜSİAD ile atışması, hele o cümle çok çirkin. Başbakan tercihlerin netleşmesini istiyor. O zaman referanduma ne gerek var? Başbakan, zannediyorum kendisi açısından çok riskli bir ortama girdiğini düşünüyor. Onun paniği içinde.

 

ÖZAL GİBİ OLABİLİR:

Başbakan, değişikliği şahsıyla özdeşleştirdi. Aşırı hırslı. Aynı şey siyasi yasakların kaldırılması konusunda rahmetli Özal’ da da yaşanmıştı. Özal da, referandumda istediği sonucu alsaydı, siyasi rakiplerini de bertaraf edecekti. Neticede oylar yüzde 49, yüzde 51 şeklinde çıktı. Yüzde 49’u kendisine verilmiş kabul edip erken seçim talep etti. Ama seçimde oyları düştü. Tekrar doğrultamadı kendisini.

 

GÜLEN’E SAYGI AZALIYOR:

Fethullah Gülen grubunun mensubu olup, ‘Ben 12 Eylül’de şu mağduriyetleri yaşadım’ o yüzden ‘evet’ oyu veriyorum diyen var mı? MHP camiasında Fethullah Gülen’ e duyulan saygı azalıyor, hızlı bir azalış. Şahsi meselemiz yoktur. Camiamızda Fetullah Gülen’ e Türk Dünyası’n da kurduğu okullardan dolayı doğan sempati şimdi çözüldü.

 

ÇANDAR VE CEMAL:

Ismarlama konuşmalar, 4 tane konuşmayla görevli kılınan insanlar, yarım saat arayla televizyonlarda. Bugünlerde Cengiz Çandar’la, Hasan Cemal konuşmuyor. Onların sustuğu dönemlere dikkat etmek lazım. (Bildiğiniz bir şey mi var? Neden meslektaşlarımız hakkında böyle bir şey söylüyorsunuz) Araştırın, o da sizin göreviniz olsun efendim.

 

‘HANTEPE'NİN CEVABINI HÜKÜMET VERMELİ’

 

(HERON olayı) Asker siyaset ilişkisinin aldığı boyutu dikkate alarak, bu soruların cevabını hükümetin vermesi lazım. Mademki, “Silahlı Kuvvetler hükümetin, seçilmişlerin emrindedir” diyorlar, bu durumda hükümet açıklama yapmalı. Silahlı kuvvetler, Hükümete bağlı değil mi. Her konuda açıklama yapma inisiyatifini kullanan hükümet bu konuda niye kullanmıyor.YAŞ’ a, kuruya, sıkıya her şeye müdahale ediyorsun, buna niye etmiyorsun.

 

ABD ASKERLERİ :

Irak’taki ABD askeri neden çekilecek? Böyle bir durum için tezkereye ihtiyaç var mı? Herhangi bir söz verildi mi? Karanlık noktalar var. Bunların açıklanması gerekiyor.

 

ÜÇ GÜNDE NE OLDU:

BDP’nin boykottan vazgeçmesi gündemde. Anlaşılmayan yerler, karanlık noktalar var. İmralı’ya her an taka bulup gidilebilir. Üç gün boyunca neden bulunmadı? Bu üç günde ne oldu? Kandil farklı söylüyor. Bu konular araştırılsın, açıklansın istiyoruz.

 

ERDOĞAN İKİLEMİ:

Cumhurbaşkanı’ nın 5 mi, 7 yıl mı görev yapacağı tartışması, Erdoğan’ ın Köşk’ e aday olup olmamasının ikilemi. Cumhurbaşkanı’nın hükümet fikirleriyle ayrı düşen noktası yok. Şekerle çay gibi birbirlerini tamamlıyorlar. Önce Sayın Gül’ün tavrını net ortaya koymalı, ‘Görev sürem 5 ve ya 7 yıldı r’ diyerek tartışmayı başlatmalıdır. Bize göre 5 yıldır.

 

RAHMETLİ YAZMIŞ:

Barış Manço’nun “Hayır, yüz bin kere hayır” parçası konusunda ailesinden bize intikal eden bir şikâyet gelmedi. Birkaç defa çalındı, daha sonra kullanılmadı. Fakat bizim arkadaşların hepsi telefonlara almışlar. (Gülerek) Rahmet li de tam yazmış.

‘DÖRT GÜNDE NE ANLAŞMA YAPILDI'

 

MHP Lideri Bahçeli iftara katıldığı Bartın’da da Başbakan Erdoğan’ın anayasa değişikliği ile ilgili gizli gündemi ve niyetleri bulunduğunu iddia etti. “Demokratik açılım adı altında PKK açılımı. Projenin anayasa zemini bu değişikliklerle yapılmaya çalışılıyor’’ dedi. Hükümetin PKK ile anlaştığı iddiasını da yineleyen Bahçeli “Niye saklıyorsunuz? Kandil’den ses geliyor, 4 defa görüşüldü, 4 günde de anlaşma yapıldı. Kiminle? İmralı ile anlaşma yapıldı. Bunu niye açıklamıyorsun Sayın Başbakan? İmralı ile ne adına görüşüldü? Hangi konuda uzlaşma yapıldı” sorularını yöneltti.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri