Canalioğlu'ndan sert tepki

Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün’ün yerel bir gazetedeki köşe yazısında vatandaşları “Evet” oyu kullanmak için yönlendirme yapmasına CHP İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu sert bir dille cevap verdi. Canalioğlu, Dr. Ekrem Algün’ün, çok merakl

Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün’ün yerel bir gazetedeki köşe yazısında vatandaşları “Evet” oyu kullanmak için yönlendirme yapmasına CHP İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu sert bir dille cevap verdi.

 

Canalioğlu, Dr. Ekrem Algün’ün, çok meraklı ise siyasete soyunması gerektiğini belirterek, “Herkes kendi işini yapsın… Bir devlet memuru çıkıp da halkı evet oyu kullanmak için nasıl yönlendirme yapabilir. Sayın Valimizi bu konuda göreve çağırıyorum. Bu kişi hakkında soruşturma açılmasını bekliyoruz. Ulusal ve yerel medyaya da yansıyan bu olay son derece çirkin bir yaklaşımdır. Algün’ün hukuk sistemi, küresel gelişmeye uyum sağlayamıyor, söylemleri yerine hastanedeki siyasi baskılara son vermesini ve çok meraklı ise istifa ederek, siyasete atılmasını tavsiye ediyoruz.. Devletin tüm kurumları maalesef bu duruma getirildi. Eskiden devlet memurları siyasetle bu kadar ilgilenmeyip öncelikle kendi işlerini yapıyordu. Bu olay, devlet memurları üzerinde hükümetin uyguladığı baskının bir sonucudur” dedi..

 

Başhekim Algün, 9 Ağustos 2010 tarihli yerel bir gazetedeki köşe yazısında, “Yabancı hekim istihdam projesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Poliklinikte bakılan hasta başı 80 kuruş ödeyerek gereksiz MR istemlerini amaçlayan paket sistemi Danıştay tarafından iptal edildi. Keşke sokaktaki vatandaşımız sığ tartışmalar yapmak yerine statükoyu değiştirmek için diyeceği “Evet”in günlük hayatındaki karşılığını kavrayabilse” diye yazmıştı.

Önceki haberimiz:

-Nümune Başhekimi "evet" istedi

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri