CHP’nin savcıları Komisyon’a tepkili

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) savcı milletvekilleri, 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun hukuki değil siyasi bir karar verdiğini söyledi.CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen, siyasete girmeden önce savcı olarak görev yapan

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) savcı milletvekilleri, 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’nun hukuki değil siyasi bir karar verdiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Türmen, siyasete girmeden önce savcı olarak görev yapan İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Meclis Soruşturma Komisyonu raporuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Soruşturma Komisyonu raporunu görmeden muhalefet görüşü yazdıklarını söyleyen Ali Rıza Türmen, sonradan okudukları rapor ile ilgili görüşlerini paylaştı. “AK Partili milletvekillerinin yazdıkları raporda ‘yeterli şüpheye dayanak bulunamamıştır’ diyor. Mevcut durumla bu pek uyuşmuyor” diyen Türmen, yeteri kadar delil olduğunu savundu.

Kararın siyasi bir karar olduğunu söyleyen Ali Özgündüz, “Bu tamamen bakanları kurtarmaya dönük bir karardır, siyaseten verilmiş bir karardır. Ben bu davada iddia makamını temsil etseydim, iki bakan hakkında mahkumiyet mütalaası verirdim. Bu karar hukuksal ve vicdanı kanaate göre verilmiş bir karar değildir, hukuksal dayanaktan yoksundur” diye konuştu.

Bu kararla bu işin bitmeyeceğini ifade eden Ömer Süha Aldan, “Hakimlerin taktir yetkisinde olan bir şeyi komisyon kullanmaya çalışmıştır. Gerçekten siyasi bir karardır. Eninde sonunda Türkiye bu Yüce Divan sürecini tamamlayacaktır, bu iş burada bitmeyecektir” şeklinde konuştu.

“BİR DİNİ ELEŞTİRMEK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE GİRER, HAKARET DEĞİLDİR, ELEŞTİRİ YAPILABİLİR”

Fransa’da saldırıya uğrayan derginin yeni kapağının 6 dilde yayınlanmasının yeni bir tartışmaya yol açıp açmayacağının sorulması üzerine Rıza Türmen, “Tartışmaya yol açıyor bu gibi şeyler. Bir dinin inananlarına hakaret etmeyi kapsamaz ifade özgürlüğü. Bir dini eleştirmek ifade özgürlüğüne girer, hakaret değildir, eleştiri yapılabilir. Ama hakaret ifade özgürlüğüne girmez. Ne zaman ifade özgürlüğü girer, ne zaman girmez bu ince çizgiyi iyi çizmek gerekir. İfade özgürlüğüne aykırı bir durum varsa hukuk yolu vardır ama hiçbir şekilde silah kullanarak insanlar öldürülemez” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri