EMEP'ten Trabzon'da açıklama

Bugün, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir grup EMEP-Halkevleri-ÖDP ve TKP adına basın toplantısı düzenledi.  EMEP-Halkevleri-ÖDP ve TKP adına konuşan İsmet Ar, referandum ile ilgili yaptığı açıklamada AKP’yi hedef alan açıklamalar yaptı. Ar, “AKP’nin ke

Bugün, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir grup EMEP-Halkevleri-ÖDP ve TKP adına basın toplantısı düzenledi.

 

EMEP-Halkevleri-ÖDP ve TKP adına konuşan İsmet Ar, referandum ile ilgili yaptığı açıklamada AKP’yi hedef alan açıklamalar yaptı.

 

Ar, “AKP’nin kendi iktidarını güçlendirme amacıyla hazırladığı ve birbiriyle ilintili olmayan maddeleri tek bir paket halinde halka dayattığı anayasa değişiklik paketi 12 Eylül’de referandumda oylanacak. Hükümetin elinde bulundurduğu 8 yıl boyunca ekonomik, sosyal ve siyasal saldırıları artırarak sürdüren AKP bu değişikliklerin geçmesi halinde işçi ve emekçiler tarafından fiili ve yasal olarak kullanılan birçok hakkı da gasp ederek topyekün bir saldırıya geçecektir” dedi.

 

“Referandumda hayır diyerek sadece aldatmacayı boşa çıkarmış olmayacağız aynı zamanda emek ve demokrasi düşmanı AKP’ye bir ders vermiş olacağız” diyen Ar sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP’nin anayasa değişiklik paketi ne ülkenin sorunlarına ne de halkın ihtiyaçlarına temel hak ve özgürlüklerine yanıt vermektedir. Anayasa değişiklik paketi eşit, özgür bir ülkenin önünü açmak yerine kapatmaktır. 12 Eylül’de yapılacak referanduma hayır demek hem 12 Eylül anayasasına hem de AKP anayasasına ve 8 yıllık iktidarının uygulamalarına hayır demektir. Eşitliği, özgürlüğü ve demokrasiyi esas alan anayasa ihtiyaçtır. Kuşkusuz böyle anayasa emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesinin ürünü olacaktır. Bizler böyle bir anayasa ve fiili kazanımlar için mücadele edeceğiz”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri