İktidar İçin Eşini Örtenler Var

AKP Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, bazı müteahhit ya da işadamlarının kendilerini yönetime yakın göstermek ve bu sayede yönetimle iş yapmak adına eşlerinin başını örtebileceğini söylediReferans Gazetesi'ne verdiği söyleşi ile gündeme gelen KP Kütahya

AKP Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, bazı müteahhit ya da işadamlarının kendilerini yönetime yakın göstermek ve bu sayede yönetimle iş yapmak adına eşlerinin başını örtebileceğini söyledi

Referans Gazetesi'ne verdiği söyleşi ile gündeme gelen KP Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, “eşinin başı kapalı olan bir işadamı ya da müteahhidin şansı yükselir” diye bir cümlesi olmadığını söyledi. Ancak Türkiye'de toplumun büyük kısmının başının örtülü olduğunu, bu nedenle türbanın sorun olarak gösterilemeyeceğini belirten Tuğcu, “Yakın tarihe kadar toplumun yüzde 100'e yakınının başı örtülü iken ve bir sorun çıkmamışken, bundan sonra niye çıksın” diye sordu. Tuğcu, başörtüsü yasağının devletin ayıbı olduğunu söyledi.

Alevi kökenli AKP milletvekili olan Tuğcu, Referans'ta yer alan “eşinin başı kapalı olan işadamının şansı artar” cümlesinin kendisine ait olmadığını, bunu söylemenin akla ve mantığa aykırı olduğunu savundu. Tuğcu, AKP'nin asla örtünme yönünde bir baskı yapmadığını, ancak bazı işadamlarının kendisini partiye yakın gösterme çabası içinde olabileceğini vurguladı. Bazı kesimlerin kendi çıkarları için eşlerinin başını örttürme gibi yollara tenezzül edebileceğini söyleyen Tuğcu, şöyle konuştu:

YÖNETİM BASKISI YOK

“Müteahhitler ya da işadamları, kendini yönetime yakın hissettirme çabası içinde olabilir. İktidarda solcu yönetim olduğunda o dönemde yönetimle iş yapmak isteyen kimi işadamlarının da kendisini o yapıya yakın hisettirme çabası içinde olabildiğini biliyoruz. Bunlar mutlaka yönetimin beklenti ya da dayatmaları sebebiyle değildir.”

Tuğcu, örtünmenin kişisel mesele olduğunu belirterek, “Ben Alevi kökenliyim, aynı zamanda sosyoloji bölümünde öğretim üyesiydim. Şu bir gerçek ki Türk toplumunun büyük çoğunluğunun başı örtülüdür. Bu bir sorun haline gelmemelidir” dedi. Tuğcu, başörtüsünü sorun yapanın “azınlıktaki solcular” olduğunu iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri