NTV’nin haberine göre, 8 devlet bakanlığı kapatılırken 11 yeni bakanlık kurulacak. Kabine; başbakan ve 21 bakandan oluşacak, 4 başbakan yardımcısı olarak görev yapacak.
TURİZM VE TANITMA BAKANLIĞI: Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 bakanlık çıkacak. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı adıyla yeni bir bakanlık kurulacak. Anadolu Ajansı, TRT gibi kurumlar bu bakanlığa bağlanacak.
KÜLTÜR VE VAKIFLAR BAKANLIĞI: Kültürle ilgili her türlü konunun takibi için Kültür ve Vakıflar Bakanlığı kurulacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu bakanlığa bağlanacak.
ŞEHİRCİLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI: Bayındırlık ve İskân Bakanlığı kapatılarak yerine kurulacak. TOKİ de yeni bakanlığın en büyük kuruluşlarından olacak.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kapanırken yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kurulacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na TÜBİTAK bağlanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı önemli kurum Gümrük Müsteşarlığı olacak.
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI: Kadın, aile ve özürlüler konuları ile sosyal yardımların tek çatı altında toplanmasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulacak. Yıllık 15 milyar lirayı bulan kamu yardımları yedi ayrı kurum tarafından değil tek elden dağıtılacak.
EKONOMİ VE KALKINMA BAKANLIĞI: Rekabet Kurumu, SPK gibi kurumlar bağlanacak, ayrıca Kalkınma Müsteşarlığı kurulacak.
AB BAKANLIĞI: Türkiye’nin AB ile müzakerelerini yürüten kurum olacak.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI: Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yeni bakanlığa bağlı olacak.
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kapatılınca yerine bu yeni bakanlık oluşturulacak.
ORMAN VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI: Çevre ve Orman Bakanlığı’nın orman kısmı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “tabii kaynaklar” bölümü bu bakanlıkta birleştirilecek. MTA da bu bakanlığa bağlanacak.