Mecliste "kelepçe" eylem

BDP Grup Başkanı Nuri Yaman ve milletvekilleri, aralarında belediye başkanlarının da olduğu, KCK operasyonu kapsamında yaşanan gözaltıları ve tutuklananlara plastik kelepçe takılmasını protesto etmek için Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki makamının önüne ke

BDP Grup Başkanı Nuri Yaman ve milletvekilleri, aralarında belediye başkanlarının da olduğu, KCK operasyonu kapsamında yaşanan gözaltıları ve tutuklananlara plastik kelepçe takılmasını protesto etmek için Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki makamının önüne kelepçe bıraktılar. Yaman '”Demokrasiye vurulmuş kelepçeyi protesto için yapıyoruz. Demokrasiye vurulan bu kelepçeyi kırmak, demokrasi önüne konulan zincirleri kırmak amacıyla bu kelepçeleri Sayın Başbakanın odasının önüne bırakıyoruz” diye konuştu.

Kapatılan DTP'nin ardından Meclis'te 20 milletvekili ile grup kuran BDP, ilk grup toplantısı öncesinde Meclis'te “kelepçe eylemi” gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasının devam ettiği sıralarda, dün grup başkanlığına seçilen Muş Milletvekili Nuri Yaman, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, Grup Başkanvekili Gültan Kışanak ile bir grup BDP milletvekili, grup odasından ellerinde plastik kelepçelerle çıkarak Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki makamının önüne geldiler. Yaman ve BDP milletvekilleri, ellerindeki plastik kelepçeyi üzerinde “Başbakan” yazılı makamın önüne bıraktılar.

BDP Grup Başkanı Nuri Yaman, “Demokrasiye vurulmuş kelepçeyi protesto için yapıyoruz. Demokrasiye vurulan bu kelepçeyi kırmak, demokrasi önüne konulan zincirleri kırmak amacıyla bu kelepçeleri Sayın Başbakanın odasının önüne bırakıyoruz” dedi. Kelepçe eyleminin ardından Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan gazetecilerin “Eylem bundan sonra daha sert bir politika izleyeceğinizin mi göstergesi” şeklindeki sorularına “Hayır, daha gerçekçi halkın istemlerine daha uygun bir politika yapacağız” karşılığını verdi. Eylemin ardından Grup Başkanı Yaman ve milletvekilleri grup toplantısı için, grup salonuna indiler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri