Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış törenine katılmak için Trabzon'a giden Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcığoğlu, Trabzon'un Türk siyasetindeki yerine vekil sayısı ile ortaya koydu.
Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, ''Türkiye'yi 5-6 sene öncesiyle mukayese edip, geldiğimiz noktayı aklıselimle değerlendirdiğimizde nerede olduğumuzu net bir şekilde görüyoruz'' dedi.
Yazıcıoğlu, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış törenine katılmak için geldiği Trabzon'da beraberindeki Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Yazıcıoğlu, burada partililere yaptığı konuşmada, Trabzon'un ilim, kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, ''Trabzon'un yetiştirdiği simalar her alanda, ilimde, sanatta, siyasette ün yapmış insanlardır. Bugün TBMM'de 50'nin üzerinde Trabzon kökenli milletvekili var. Dolayısıyla Trabzon Türkiye'nin ilim hayatına, sanat ve kültür hayatına çok şey katmıştır'' dedi.
Trabzon'un ve Türkiye'nin her ülke ve şehir gibi sorunları olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ''Sorunlarını bitirmiş hiçbir ülke yoktur. 15 gün kadar önce Sayın Başbakan ile İsveç'e gittik. İsveç, dünyanın en ileri ülkelerinden birisi. Hem demokrasi hem de ekonomik olarak çok iyi bir seviyedeler. Yer altı kaynakları yok. Sebzesi ve meyvesi yok, hiçbir şeyi yok. Ama dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden bir tanesi. O mekanizmayı ve sistemi kurmuşlar. Ama baktığınızda orada da pek çok sorunla karşılaşılabildiğini gördük. Dolayısıyla sorunsuz bir ülke olmaz'' diye konuştu.
Sorunların adım adım aşılacağını, planlı ve programlı gidilerek üstesinden gelinebileceğini vurgulayan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
''Türkiye'yi 5-6 sene öncesiyle mukayese edip, geldiğimiz noktayı aklı selimle değerlendirdiğimizde nerede olduğumuzu net bir şekilde görüyoruz. Örneğin Karadeniz Sahil Yolu yıllardır sürüncemede bekletilmesine rağmen biz bu işe önem verdik. 10 yılı aşkın sürede bitirilebilecek bu yol, Sayın Bakanımız Özak'ın gayretleriyle 1-2 yıl içinde bitirildi. Şimdi artık Türkiye Güneydoğu Anadolu Projesi'ni (GAP) gündeme getirmiştir. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de bitirilmesi planlanmaktadır. Bu projeler ne kadar gecikirse, fiyat o kadar artmaktadır. Yoğun bir şekilde artan enerji ihtiyacımızın karşılanması gerekmektedir. Bu tür projeler kolay olmuyor. Ama iyi niyetle gayret sarfedildiğinde kaynak bulunabiliyor. Biz de kaynak bulduk. 5 yıl içerisinde bu proje bitirilecek.''
-İSVEÇ ZİYARETİ-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gittikleri İsveç gezisine değinen Yazıcıoğlu, orada 15 kişilik bir grubun bariyerlerin arkasında kendilerine göre protesto yaptıklarını sandıklarını söyledi. Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
''Biz onun farkına bile varmadık. Ama bunun basına yansıyışı, bizim büyük protesto ile karşılaştığımız şeklinde oldu. Sanki canımızı zor kurtarıp buraya geldik gibi bir hava yaratıldı. Böyle bir şey olmaz. Bu durum insanın kendi ayağına kurşun sıkmasıdır. Herkesin eleştirilecek yönleri vardır. Ama fevkalade verimli geçen bir görüşmenin ardından bunların ön plana çıkması üzüntü vericidir. İsveç ile ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Bu rakam patlayacaktır. Ama bunlar ortadayken farklı yorumlar yapmak doğru değil.''
İnsanların her birinin aynı şeyi düşünmesinin mümkün olmadığını belirten Yazıcıoğlu, ''Her düşünce saygındır, her düşünceyi saygıyla karşılamak lazım. Türkiye böyle bir ortama geliyor. Zaman zaman tartışmalar olsa bile bu seviyeye geliniyor. Türkiye çok güçlüdür. Kalkınma tüm kurumlarla birlikte yapılabilir. Sorunlarımız vardır, ama karamsar olmamıza gerek yok. Yapılanları görmezlikten gelmemek lazım. Eleştirilecek noktalar mutlaka vardır. Ama takdir edilecek yerler varsa onların da takdir edilmesi gerekir'' dedi.
Yazıcıoğlu ve Özak, daha sonra Akçaabat ilçesindeki Yaylacık Gençlik Merkezi ve Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kitap fuarı ile kermesi gezerek yetkililerden bilgi aldı.