Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Abdulkadir Uraloğlu, “ Büyük Türkiye Büyük Trabzon sloganı ile yola çıkarken, 4000 yıllık tarihi olan şehrimizin içinde barındırdığı kültürel ve sosyal birikimin hep farkında olduk. Muhteşem tarihi ile medeniyetlere beşiklik etmiş olan, içinde doğal güzellikler ve zenginlikler yanında tarih ve kültür miraslarını da barındıran şehrimizin sahip olduğu güzelliklere sahip çıkmak, gelecek nesillere de bu günlerden güzel eserler bırakmaktır amacımız.”dedi.
Uraloğlu, “ Geçmişten günümüze ulaşan sokaklar, çeşmeler, camiler, köşkler, kervansaraylar, medreseler, saraylar ve mabetlerle Trabzon bir açık hava müzesi gibidir. Bu tarihi değerler, inşa edildikleri dönemin vesikası gibidirler. Biz “Geçmişi Olmayanın Geleceği Olmaz” düsturu ile tarihin bize bıraktığı kültürel zenginliklerimizi okuyacak, anlayacak ve geleceğimizi tarihimizden aldığımız feyz ile inşa edeceğiz. Osmanlı başta olmak üzere bu topraklar üzerinde yaşayan uygarlıklardan günümüze ulaşan pek çok tarihi eser yanında, gölleri, akarsuları, dağları, yaylalarıyla Trabzon’umuz, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ön plana çıkan, bu anlamda cazibe merkezi bir şehrin özeliklerini taşımaktadır. Avrupa ile Asya’nın İpek Yolu üzerindeki en önemli irtibat noktasında bulunan Trabzon’umuz bu öneminden dolayı tarih boyunca da pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.”şeklinde konuştu.
Uraloğlu, Trabzon esnafının gerek müşterisine gerekse şehre ve çevresine tavrı tarzı her zaman farklı olmuştur. Müşteriyi velinimeti sayan esnafımız yaptığı her işe imzasını atar. Dükkânının önünü temiz tutar, pek çok şehirden temizdir bizim çarşı pazarımız. Bu günkü anlamıyla meslek odası anlamında ilk ahilik teşkilatının kurulduğu yerdir Trabzon. Tarih boyunca, halkın sanat ve meslek anlamında yetişmelerini, ahlaki yönden gelişmelerini sağlayan, Türk-İslam Kültürüne değer katmayı, birbirini seven, birbirine saygı duyan, yardım eden, fakiri gözeten, yoksulu barındıran, çalışmayı ibadet sayan Ahi Evren Dede, Şehit Ebul Hasan Hakayık’ın Boztepe ve çevresinde oluşturduğu ahilik yöntemleri ile yetişen Trabzon esnaf ve sanatkârı, Türklerin Trabzon’a yerleşmesine ve Trabzon’un fethine de zemin hazırlamıştır. “şeklinde konuştu.