2024 Paris Olimpiyatları'nda Busenaz Sürmeneli'nin maçı ne zaman?

2024 Paris Olimpiyatları'nda Busenaz Sürmeneli'nin maçı ne zaman? İşte detaylar...

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk boks tarihine geçen Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyatları'nda da gözlerin üzerinde olduğu isimlerden biri. Fransa'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye'yi boksta 8 sporcu temsil edecek. İşte, Busenaz Sürmeneli'nin Paris'teki maç tarihi ve detaylar...

Busenaz Sürmeneli Olimpiyat Maçı Ne Zaman?

Busenaz Sürmeneli, ilk maçını 1 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirecek. 66 kg kategorisinde yarışacak olan Sürmeneli, North Paris Arena'da ringe çıkacak. Müsabakanın saatleri ise 12:00, 16:30 ve 21:00 olarak belirlendi.

Türkiye'den 8 Sporcu Katılıyor

Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'yi boksta temsil edecek diğer isimler ise Samet Gümüş, Tuğrulhan Erdemir, Kaan Aykutsun, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Esra Yıldız Kahraman ve Gizem Özer. Boks elemeleri 27 Temmuz'da başlayıp 4 Ağustos'ta tamamlanacak. Finaller ise Rolland Garros'ta 6-10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Toplam 248 sporcunun mücadele edeceği boksta, erkekler ve kadınlarda 14 farklı kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

Türkiye'nin İlk Altın Madalyası Busenaz Sürmeneli'den

Busenaz Sürmeneli, 2021'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye boksta ilk altın madalyayı kazandıran isim olmuştu. Aynı olimpiyatlarda, Buse Naz Çakıroğlu ise gümüş madalya kazanarak Türkiye'nin boks branşında olimpiyat madalyası kazanan ilk kadın boksörü oldu. Her iki sporcu da Paris'te yeniden kürsüye çıkmayı hedefliyor.

Tarihsel Başarılar

Türkiye, boksta olimpiyatlardaki ilk madalyalarını 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda Eyüp Can ve Turgut Aytaç ile bronz madalya olarak kazanmıştı. 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda Malik Beyleroğlu gümüş, 2004 Atina Olimpiyatları'nda Atagün Yalçınkaya 17 yaşında gümüş madalya kazandı. Son olarak, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Yakup Kılıç bronz madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Busenaz Sürmeneli ve diğer Türk sporcuların Paris Olimpiyatları'ndaki performansları, Türkiye'nin boks branşındaki başarı hikayesine yeni sayfalar ekleyebilir. Tüm gözler, 1 Ağustos'ta Sürmeneli'nin ringde göstereceği performansa çevrilmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri