Anadolu'dan bir GÜNEŞ çıktı

Eşi Trabzonlu olan Alalattin Yüksel burada Trabzon ve Trabzonspor ile övgü dolu sözler söyledi. Trabzonspor ile birlikte otelde yemek yiyen Yüksel yaptığı konuşmada herkesin Trabzonla bir bağının olması gerektiğini söyledi. Vali Yüksel Trabzon'da 5 yıl va

Eşi Trabzonlu olan Alalattin Yüksel burada Trabzon ve Trabzonspor ile övgü dolu sözler söyledi.

Trabzonspor ile birlikte otelde yemek yiyen Yüksel yaptığı konuşmada herkesin Trabzonla bir bağının olması gerektiğini söyledi.



Vali Yüksel Trabzon'da 5 yıl vali olarak görev yaptığını ifade ederek” Herkesin Trabzonla bir yakınlığı olması gerek.dedim ya Benim Trabzonla iki kez bağım var .Biri 35 yıl önce hayatımı birleştirdiğim eşim Emine hanım Trabzonlu. Eşim Maçkalı, kadere bakın ki hayatımı birleştirdiğim eşimin kentine de 90 yıllarda vali olarak atandım Burada 5 yıl valilik yaptım.,Bu sürede Trabzon'un büyük başarılarına tanık oldum.



Trabzonlularla ve Trabzonsporlularla o heyecanı yaşadım.

Şenol Güneş O dönemlerde gurur duyduğum ülkenin de gurur duyduğu,Trabzon için marka olduğuna inandığım futbolculuğu döneminde müstesna kişıdir. Güneş ile birlikte bugün Türk futboluna yön veren bir çok isim sizin giydiğiniz bu formayı giydi. Sizi temini ederim ki bu gün Anadolu'da insanlarla futbolla tanışıp,biz futbolu seviyoruz demişlerse bu Trabzon sayesinde olmuştur. O Yıllarda Anadolu'da bir Güneş çıktı ,onun adı da bana göre Şenol Güneş'ti.



Trabzon Anadolu'da Güneşti ama şimdi birde Şenol Güneş var.

Bakın ben Trabzon'dan ayrıldıktan sonra Balıkesir'de valilik yaptım. Şimdi aranızda Balıkesirli takım arkadaşınız Egemen var.Balıkesir'in Kurtdereli köyü Bulgaristan'dan göç etmiş ve dünyanın en iyi güreşçilerinin yetiştiği köydür .Vali olarak o köye gittiğimde köy meydanında kahveye girdim. Kahvenin içindeki tüm fotoğraflar flamalar resimler bordo mavi ve Trabzonsporlu futbolcuların afişleriyle süslü olduğunu gördüm. Önce vali olduğum için Trabzon'da çalıştığımı bildikleri için , bana jest yaptılar diye düşündüm.

Bunu onlara sordum. Bana” Hayır bu köyün tamamına yakını Trabzonsporludur. Trabzonspor taraftarıdır dediler
Bende onlara “Peki içinizde Trabzonlu var mı diye sordum?
Hayır dediler.

Biz futbol ve spor sevgisini Trabzon kentinden aldık Trabzonspor'dan aldık. Bu köyün bütün sporcuları Trabzonsporludur dediler.
Bunun üzerine bende o dönem Trabzonsporlu yöneticileri aradım ,bu köye forma gönderdiler.Tüm gençlere gelen o formaları dağıttım

Bunu neden anlattım biliyor musunuz?

İçinizde dünyanın bir çok ülkesinde ya da Türkiye'nin bir çok kentinde futbol oynamış arkadaşlarınız vardır. Ancak ne dünyanın başka bir kentinde ,ne de Türkiye'nin bir başka yerinde Trabzon halkının Trabzonsporla ilişkinse benzer bir duygu bağı bulamazsınız. O kenti yönetenlerin yapması gereken şey. Şehrin yolu suyu elektriğinden önce Trabzonsporla bağını kurması gerekir.

Çünkü Trabzonspor'un Trabzon insanın moral kabiliyetini , kalkınma dinamiklerini , eğitim yönlendirilmesi dahil insanların hayata bakışını yönlendiren yegane unsudur .



Trabzon halkının Trabzonspor'a karşı duyguları çok yüksektir.Zamın zaman heyecanlarının freninin tutturamamış olabilirler.Ama şunu bilin Bunu Trabzon'a başka kentlerden gelen arkadaşlar için söylüyorum. Anadolu topraklarında yaşayan herkesin yüreği bir başka güzeldir, ama Karadeniz ve Trabzonlunun yüreği Anadolu topraklarında çok farklı bir yürektir.

Orada adam gibi davranacaksınız. Sporu yüksek ahlakla yapacaksınız.Yöre halkına saygı duyacaksınız ve Trabzonspor'u ve onun anlayışın her şeyin üstünde tutacaksınız. Bu kentte esas olan budur.

Ben Anadolu'nun bir çok kentinde valilik yaptım.7 Yıldır da Antalya'da valilik yapıyorum. Antalyaspor'un Süper lige çıkışında katkımda olmuştur ve ayrıca sporu da çok seviyorum.Ama bilmenizi isterim.Trabzospor'u çok yakından takip ediyorum.Trabzonspor'un oynadığı tüm maçları aldığı skorları benim gibi ailemin tüm fertleri de yakın takip ediyor

Son olarak şunu söylemek istiyorum.Eğer bir dünya şehri tanımı yapmak isterseniz. Bu manada bunun adı Trabzon'dur.

Trabzon'un başarılarını Türkiye'nin dışına yaydığınızda Trabzon Türkiye sınarlarını aşar dünya ile buluşur yeniden.

Şimdi Şenol hoca göreve geldi. Ben onun sporculuğunu da biliyorum.Ama bu ülkenin bir yöneticisi olarak şunu ifade ediyorum.”Güneş bu ülkenin yetiştirdiği yüksek ahlaklı en başarılı ve sporu yüreğinde hisseden nadir spor insanlardan biridir.Onun hakkında benim söyleyeceğim tek şey şu “Elimde yetki olsa tarihi eserleri kayıt altına alıyorsunuz ya ,Tabiat ve Kültür varlıklarını koruyorsunuz ya, ve bunu karar altına alıyorsunuz ya.
Güneş içinde böyle bir yasa çıkarıp onu da Tabiat ve kültür varlığı gibi koruma altına alırdım.

Hadi Güneşle birik de bir hamle yapın ve bana göre bundan sonraki maçlarınızı başarıyla tamamlayın.Van'da ,Ağrı'da Trabzonluların yaşadığı bütün kentlerde Edirne'den Kars'a kadar çok kimse , Trabzon'un başarısını takip ediyorlar.

Ben de en kalbi duygularımla Güneşe yöneticilere teknik heyete ve size başarılar diliyorum. Antalya'ya geldiğiniz içinde size teşekkür ediyorum.
Şu an Antalya'da 400'e yakın takım var.Ben şuana kadar hiçbir kulübü ziyaret etmedim. İlk ziyaret ettiğim kulüp Trabzonspordur.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri