Arabistan 'da Süper Kupa krizi! İstiklal marşı okunacak mı? Atatürk pankartına izin çıkacak mı? Hangi seçenek olacak

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçında bir kriz daha yaşandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı öncesi diplomatik bir kriz yaşandı. Suudi yetkililer, Türk kulüplerinin Atatürk ve şehitlerle ilgili pankart taleplerini reddedince, maç öncesinde taraflar yeni bir tavır sergiledi.

ATATÜRK PANKARTLARINA İZİN VERİLMEDİ

Fenerbahçe Kulübü, maç öncesinde sahaya Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü içeren bir pankartla çıkmak istedi. Aynı zamanda Galatasaray, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" pankartıyla maç seremonisine katılmak istedi. Ancak, Suudi yetkililer bu taleplere olumsuz yanıt verdi. Siyasi mesajlara yer verilmeme gerekçesiyle, Atatürk ve şehitlerle ilgili tişört ve pankart talepleri reddedildi.

NORM ENDER'İN ŞARKISI DA VETO EDİLDİ

Şarkıcı Norm Ender'in "Parla" şarkısı da Suudi Arabistan yetkilileri tarafından veto edildi. Sadece İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada Atatürk posterleri ve pankartları konusuna değinilmedi.

TOPLANTIDAN REST KARARI ÇIKTI

Yaşanan krizin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek bir toplantı düzenledi. Yapılan görüşmenin ardından, maçın planlandığı gibi saat 20.45'te başlamasına karar verildi ancak Fenerbahçe ve Galatasaray, Atatürk pankartına izin verilmemesi halinde maça çıkmama kararı aldı.

SUUDİ ARABİSTAN'IN İZİN VERDİĞİ KONULAR

Suudi yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşu yapılmasına izin verildi. Tribünlerde Türk bayraklarının yer alması ve bazı yerli şarkıların çalınmasında da engel olmadığı öğrenildi. Ancak, Atatürk pankartı ve şehitlere dair tişört talepleri, etkinlik akışında önceden planlanmadığı gerekçesiyle reddedildi.

TFF'NİN KONUYA YÖNELİK AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finali öncesi yaşanan kriz iddialarına ilişkin resmi açıklamada bulundu. TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri