Aysel Önder kimdir? Nereli, kaçında? Engeli nedir?

Milli sporcu Aysel Önder, Paris Oyunları'nda gümüş madalya kazandı. Aysel Önder'in öz geçmişi ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Aysel Önder, atletizm branşında kadınlar 400 metre T20 kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Stade de France'ta gerçekleşen atletizm yarışmalarında, kadınlar 400 metre T20 sınıfı finali koşuldu. Elemelerde 54.96'lık derecesiyle dünya ve paralimpik rekoru kıran Aysel Önder, finalde ise 55.23'lük süresiyle yarışı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Müsabakanın ardından Aysel, Türk bayrağıyla Stade de France'da zaferini kutlayarak sevinç pozları verdi.

Aysel Önder kimdir?

2005 yılında Hatay'da doğan Aysel Önder, Türkiye'nin en başarılı para-atletlerinden biridir.

T20 kategorisinde yarışan Önder, özellikle 400 metre koşularında üstün performansıyla dikkat çekti. Spora başlangıcı futbol ile olan Aysel, beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle atletizme geçiş yapmış ve bu alanda hızla başarıya ulaşmıştır.

T20 sınıfı, para-atletizm ve paralimpik spor dallarında zihinsel engelli sporcuları tanımlayan bir kategori olarak bilinmektedir ve Aysel Önder, bu sınıflandırmada yer almaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri