Bakan Yazıcıoğlu Trabzon'da

Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, son günlerde ''Malezya'' örneği verilerek bazı konuların çarpıtıldığını belirterek, ''Bizim örnek alacak bir modelimiz yok. Biz kendimiz modeliz'' dedi.Yazıcıoğlu, Trabzon'un Araklı ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatın

Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, son günlerde ''Malezya'' örneği verilerek bazı konuların çarpıtıldığını belirterek, ''Bizim örnek alacak bir modelimiz yok. Biz kendimiz modeliz'' dedi.

Yazıcıoğlu, Trabzon'un Araklı ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Sürmene ilçesine geçerek Kaymakam Eyüp Sabri Kartal'dan ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgi alan Yazıcıoğlu, Memişağa Konağı ve Çamburnu Tersanesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra Sultan Murat Yaylası'na giderek burada bir süre dinlendi ve vatandaşlarla sohbet etti.
Yaylada gazetecilerin, hazırlanmakta olan anayasa taslağıyla ilgili soruları üzerine Yazıcıoğlu, Türkiye'de sivil anayasa zamanının geldiğini vurgulayarak, ''Bu, toplumumuza taahhüdümüzdü zaten. Şimdi sırası geldi. Bir ön çalışma yapıldı. Biraz daha geliştiriliyor. Ondan sonra da kamuoyunda herkesin tartışmasına açılacak. Ama çok gereksiz yere, farklı bir zemine çekiliyor olay'' dedi.
Bir şeyin tartışmaya açılabilmesi için ortada doküman olması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, ''Bireyleri öne çıkaran, kişisel hak ve özgürlükleri öne çıkaran bir anayasa ortaya çıkacak. Herkesin buna katkı sağlaması, destek olması gerekir'' diye konuştu.
Gazetecilerin, yeni anayasada ''türbanın'' yeriyle ilgili soruları üzerine de Yazıcıoğlu, anayasa taslağının henüz netleşmediğine işaret ederek, şunları söyledi:
''Bu nedenle, neyin ne olacağı belli değil. Bazı varsayımlar üzerine iş başka mecralara çekiliyor. Bu doğru, pozitif bir etki yapmıyor. Önce taslak ortaya çıksın, neyin ne olduğunu görelim. Ondan sonra her şey açık olacak. Burada gizli kapaklı bir şey yok. Herkes görüşünü ifade edecek. Her kurul ve kuruluş, bütün siyasi partiler, istediği gibi eleştirecekler, ondan sonra olgunlaştıktan sonra meclise sunulup gerekli prosedür yürüyecek.''

-MALEZYA ÖRNEĞİ-

''Mahalle baskısı'' diye tabir edilen durumun söz konusu olmayacağını vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Siz hiç görmüyor musunuz, dışarıda başı açık veya kapalı olan kol kola geziyor. Yani tabanda böyle bir sıkıntı yok. Farklı çevrelerden çarpıtılmaya çalışılıyor. Yok işte Malezya örneği veriliyor. Ne ilgisi var'' diye konuştu.
Türkiye'nin tarihi bir geçmişe ve birikime sahip olduğunu belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
''Bizim örnek alacak bir modelimiz yok. Biz kendimiz modeliz. Biz, çok büyük birikimler sonucu bu noktaya geldik. Dolayısıyla bunlar çarpıtılmadır. Gereksiz tartışmalardır, polemiklerdir. İşe pozitif bakmak lazım. Herkesin olumlu bakması, destek vermesi gerekiyor. Bu ülke, yıllardan sonra sivil bir anayasaya kavuşacak.''
Trabzon'un da tarihi birikimiyle, Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ''Trabzon'da çok sayıda ilim adamı yetişmiştir. Son dönemlerde yaşanan olayların Trabzon'un geçmişine yakışan olaylar olmadığı ortadadır'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri