Cemal Aydın, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantısında, Ankaraspor ve Ankaragücü kulüplerine ihtar verilmesi kararı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Ankaragücü'nün Dernekler Kanunu'na tabi, Ankaraspor'un ise şirket statüsünde olduğuna dikkati çekerek, ''Ankaragücü'nün yapılan genel kurulunda oluşturulan organlar henüz teşekkül etmedi. Dolayısıyla doğmamış çocuğa don biçmeye çalışıyorlar. Federasyon, henüz oluşmamış bir şeye ceza vermeye çalışıyor. Bir genel kurulun tutanakları henüz ellerine ulaşmadan, federasyon nasıl oluyor da bu kararı alıyor. Türkiye'de bundan başka gündem maddesi yokmuş gibi, Milli Takım'ın maçı öncesinde veya sonrasında toplanıyorlar'' diye konuştu.
TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddelerin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Aydın, Ankaragücü'nde Ankaraspor'dan hiç kimsenin hakim hisseye sahip olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Genel kurulda yapılan tüzük değişiklikleri nedeniyle henüz tutanaklar bile ilgili birimlere verilmedi. Bir hukuk adamı olarak, bu ülkede hukukun olduğuna inanıyorum. İşi bilmeyen 3 arkadaş, acele olarak karar vermek istiyorsa diyecek bir şey bulamıyorum. Ankaragücü'nün onursal başkanı ve başkanı var. Onlarla bu konu tartışılmadan, kayıtlara bakılmadan, üyelikleri bile henüz kesinleşmemiş kişilerin ifadelerine başvurmak yanlış. Daha önce bazı kulüpler arasında yaşanan bu tür olaylarda bu arkadaşlar nerelerdeydi? Eğer birileri Ankaragücü'nün ligde olmasını istemiyorsa açık açık söylesin. Ankaragücü camiası da onlara cevabı versin.''
Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ünsal ise gerekçeli kararın ellerine geçmesini beklediklerini vurgulayarak, ''Karar elimize geçince yönetim kurulu olarak oturur, tartışır ve cevabı tüm kamuoyuyla paylaşırız'' dedi.
-SÖZ KONUSU MADDELER-
Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile TFF Kulüp Tescil talimatının Kulüplerin Mülkiyeti başlığı altındaki 17. maddesi şöyle:
18. MADDE:
TFF üyesi kulüpler ve birlikleri, üyelikleri ile ilgili bütün kararlarını herhangi bir dış kurum veya kuruluştan bağımsız olarak kendileri alırlar. Bu zorunluluk, kurumsal yapılarına bakılmaksızın bu üyelerin hepsi için geçerlidir.
76. MADDE:
Hiçbir gerçek veya tüzel kişi (holding şirketleri ve grup şirketleri de dahil) herhangi bir müsabakanın veya turnuvanın dürüstlüğünün tehlikeye düşmesine neden olacak şekilde birden fazla kulübün veya grubun kontrolünü elinde bulunduramaz.
17. MADDE:
1- Gerçek veya tüzel kişiler, aynı ligdeki birden fazla kulübün hakim hissedarı veya yönetim kurulu üyesi olamazlar.
2- Çoğunluk hisseleri veya yönetime hakim hisseleri aynı gerçek veya tüzel kişilere ait kulüpler, aynı ligdeki müsabakalara iştirak edemezler. Bu şekildeki kulüplerden birinin sportif başarısızlığı sonucu bir alt lige düşmesi halinde, bu kulüpler aynı ligdeki müsabakalara iştirak edebilirler.