Fatih'le Ocak'ta görüşeceğiz

Lig Tv'de konuşan Başkan Şener Trabzonspor'un Avni Aker'de oynadığı her maçta favori olduğunu söyledi.  Şener bu sezon lige iyi başlamadıklarının belirterek” Geçtiğimiz sezon ki kadroyu koruduk. Ancak lige istediğimiz şekilde başlayamadık.Kötü gidişatın e

Lig Tv'de konuşan Başkan Şener Trabzonspor'un Avni Aker'de oynadığı her maçta favori olduğunu söyledi.

 

Şener bu sezon lige iyi başlamadıklarının belirterek” Geçtiğimiz sezon ki kadroyu koruduk. Ancak lige istediğimiz şekilde başlayamadık.Kötü gidişatın erken olması bir anlamda iyi oldu. Önlemleri almak için vaktimiz oldu .Geçen sezonki kadroyu muhafaza ederek takviye yaptık. Hüseyin dışında da kaybımız olmadı.Ligin İlk yarısını en iyi yerde bitireceğiz” dedi.

 

SYLVA'YI DİNLEYECEĞİZ

Slyva konusunu tüm detaylarıyla bilmediğine değinen başkan Sadri Şener “ Sylva'nın bu açıklamaları yapıp yapmadığını bilmiyorum. Söyledikleri tam olarak gerçeği ifade etmiyor. Bunları söyleyip söylemediğini arkadaşlarımız araştırıyor” diye konuştu.

 

BEŞİKTAŞ''I YENECEĞİZ

 

Şener, Beşiktaş maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek” Rakibimizde bizim gibi lige iyi başlayamadı. İki takımda bir moral arıyor. Trabzonspor maçın favorisidir. Avni Aker'de oynanan her maçta rakip kim olursa olsun maçın favorisi Trabzonspordur. Bunun aksi düşünülemez. Beşiktaş maçı bizim için bir dönüm maçıdır.Bu nedenle maçı mutlaka kazanacağız “ dedi.

 

YATTARA ARTIK BİZDEN BİRİ

 

 Yattara'nın Trabzonspor ve Trabzonla özdeşleştiğini de sözlerine ekleyen Şener “ O bizden biri gibi oldu. Yattara Trabzonspor ve Trabzonla özdeşleşti. Baksanıza horon oynuyor, kolbastıyı oynuyor ve ikisini de başkalarına öğretecek kadar iyi öğrenmiş. Sakatlandığı maçta bende ordaydım. Ancak sakatlığı beklenenden çok uzun sürdü. Beşiktaş maçında oynayıp oynamayacağına Broos karar verecek. Sakatlandıktan sonra fiziksel açıdan kendini toparlayamadı. Ürkekliğini atması gerek ki ,bunlar Yattaraya uygun işler değil.Aslında Yattara gibi futbolcular için kulüplerde "Yattara Müdürlüğü birimi kurulması gerek.Katar kulübünden gelen teklifi değerlendiremediğimiz için pişman değiliz. Futbolcuyu piyasasını bulduğunuz anda satmalısınız. Vazgeçilmeyecek futbolcu yoktur. Yattara uzun süredir Trabzonspor'da.  O çok özel bir oyuncu. Oynadığında 10 numaralı bir oyuncu ve izlerken keyfine doyum olmuyor.Oynamadığındada kulüp için büyük sıkıntı. Yattara belki sonuna kadar gelmiştir. Ama Yattara'dan savunma oyuncuları bıkmıştır.İyi oynadığı maçları unutmak mümkün değil. ” dedi.

 

BROOS ÜLKESİNİN EN İYİ HOCASI

 

Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini kaydeden Şener, “Zirvedeki takımlarla aramızdaki puan farkı kapanmayacak gibi değil. Zirvedeki takımlar çok iyi futbol oynamıyor. Bu fark kapanır. Hocamız son haftalarda çok eleştiriliyor. Hocamız ülkesinin en iyi teknik adamlarından biri. Sahadaki oyuncu tercihleri nedeniyle  eleştiriliyor. Ama hoca bu futbolcularla tüm gün birlikte onlarla çalışıyor. O oyuncuları herkesten daha iyi biliyor .Tercihleri ne bu nedenle saygı duymak gerek” diye konuştu.

 

Öte yandan Şener, Beşiktaş maçı için Trabzon'a erken gidip futbolcularla birlikte olacağını da sözlerine ekledi.

 

FATİH TEKKE'NİN KULÜBÜNÜ İKNA EDEMEDİK. OCAK'TA TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ
"Ben Fatih Tekke'yle yöneticilik zamanında pek münasebetimiz olmadı. Trabzon'un yetiştirdiği ender özel yetenekli oyunculardan biridir. Hangi savunmacı oyuncusu olursa olsun o anda ne yapacağını kestiremeyiz diyor. Bu senenin sonuna doğru kendisiyle konuştuk. Kulübü bırakmadı. İnşallah Ocak ayında bir görüşmemiz daha olacak. Kulübünü halledebilirsek anlaşırız diye düşünüyorum. Kaynak yaratırız ama kulübünü ikna etmek zor. Önemli olan kulübünün izin vermesi."

"KONGREDE SEÇİM OLMAYACAK"
"Biz ilan ettik zaten kongrenin maddelerini. Seçim olmayacak. Mali işlerin kounşulacağı gelir gider dengesinin tartışılacağı bir kongre olacaktır. Trabzonspor'un gelir giderleri artmıştır. Önce borçları açıklamak lazım. Bizim diğer takımlar gibi kombine biletlerden, iddaadan, TS Clup'tan gelirlerimiz var. İleriki yıllarda diğer kulüplerden farklı olarak da hidroelektrik santrali ve marina gelirlerimiz de olacak. Bizim gelirlerimiz diğer takımlardan yukarıda. Bankaya veriyoruz ve arada kalan fark bütçe açığı oluyor. Bu sadece bizim yaptıüımız bir iş değil. Bu bir üsluptur. Fener de Beşiktaş da G.Saray da aynı şeyi yapar. Bugün dünyada şampiyonluğa oynayan takımların hepsinin borcu vardır. Real Madrid'in 380 milyon dolar, ManU'nun 400 milyon dolar borcu var ama bunların alacakları da var. Karşılığı olan borçları vardır. Aldığınız risklerin karşılığı olması gerekir. Transfer yaparsınız şampiyon olmak içinidir, olamayadabilirsiniz bu bir risktir. Benim oyuncularımın değeri 80 trilyon, yedeklerin değeri 50 trilyon. Toplam 60 milyon avroluk bir değer var elimizde. Bizim rakamlarımızın büyük olmasını Trabzon'daki herkesin kendisini alıştırması lazım şampiyonluğa oynayacaksan. Yok amaç şampiyonluk değilse bana da gerek yok zaten."

 

''ALANZİNHO MUTLAKA TAKIMA KAZANDIRILACAKTIR''-
    
     Şener, Alanzinho'nun yetenekli bir futbolcu olduğunu belirterek, ''Doğuştan gelen bir yeteneği var. Sol ayaklı, sol elli bir oyuncu. Kendini ispat etmiş bir oyuncu'' dedi.
     Türkiye'de daha çok güce dayalı bir futbol oynandığı ve bu nedenle futbolcuya alışma süreci getirdiğini ifade eden Şener, ''Bazıları 'yeri iki forvetin arkası' diyor. Bazıları 'sol tarafta oynar' diyor. Ben tam bilemiyorum ama çok kısa alanlarda enteresan çalımlar atıyor. Kalabalık yerlerde oynarsa başarılı olur diye düşünüyorum. Hocamız ikinci yarıda oynatıyor. Vazgeçilecek biri olmadığını Hugo Broos da söylüyor. Alanzinho mutlaka takıma kazandırılacaktır'' dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri