FIFA'nın isteği üzerine Futbol Federasyonu'nun 3813 sayılı kanununda yapılan değişiklikler Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılırken, siyaset kurumu da böylece kendisine ait yetki ve haklardan kendi isteğiyle vazgeçmiş oluyor.
Futbolda devrim niteliği taşıyan değişiklerde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nın Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula götürme yetkisi ile denetimi-gözetimi, Tahkim Kurulu'nun itilaflı maddi konularda vereceği kararlar gibi önemli konularda değişikliklere gidiliyor.
Buna göre Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nın, Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula götürme şansı kalmazken, ayrıca bakanın denetim ve gözetim yetkisi ile birlikte Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun federasyonu denetlemesi de ortadan kaldırılıyor. Verdiği kararlarla tartışmaların odak noktası haline gelen Tahkim Kurulu'nu genel kurul tarafından seçilme hakkı da tarihe karışırken, bu hak Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na devrediliyor.
Yeni kanunda yapılması planlanan önemli bir değişiklik de taban birlikleri tarafından oluşturulacak ''Uyuşmazlık Çözüm Kurulu''nun hayata geçirilmesi olarak dikkati çekiyor. Bu kurul, kulüp-kulüp, kulüp-futbolcu, kulüp-antrenör ilişkilerinde yaşanan itilaflı maddi konuları karara bağlayacak. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından atanacak bir başkanın yanı sıra 15 kişinin daha bulunacağı kurulda, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan, Profesyonel Futbolcular Derneği'nden, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nden 5'er üye yer alacak. Böylece taban birlikleri, 4 yılda bir yapılacak genel kurulda oy kullanmak yerine sürekli icranın içinde olma şansını elde edecek.
Yapılması planlanan başka bir değişiklikte ise Tahkim Kurulu'nun maddi konularla ilgili verdiği kararlar Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidebilecek. Değişiklik paketinde son olarak da Futbol Federasyonu'na dış denetim, yasal zorunluluk haline getirilecek. Böylece federasyonun yapmış olduğu bütün harcamalar dış denetim firmaları tarafından denetlenecek.