Hedefimiz Avrupa şampiyanası

Guus Hiddink, Türk Milli Takımı'nın başına geçmeyi kabul ettikten sonra ilk kez konuştu. Hollanda Devlet Televizyonu NOS'un Amsterdam'da futbol oynarken yakaladığı deneyimli teknik adam, muhabirin, 'Neden Türk Milli Takımını tercih ettiniz?' sorusuna "Zat

Guus Hiddink, Türk Milli Takımı'nın başına geçmeyi kabul ettikten sonra ilk kez konuştu. Hollanda Devlet Televizyonu NOS'un Amsterdam'da futbol oynarken yakaladığı deneyimli teknik adam, muhabirin, 'Neden Türk Milli Takımını tercih ettiniz?' sorusuna "Zaten 20 sene önce Türkiye'de çalışmıştım. Elbette o zamanki futbolla şimdiki futbol çok farklı. Türkiye futbolda çok büyük bir ilerleme kaydetti. Euro-2008'de yarı final oynamış bir takım devralıyorum. Benim için Türkiye'yi çalıştırmak büyük bir şeref.

İlk hedefimiz 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne gitmek. Ve bunu başaracağıza inanıyorum" cevabını verdi. Geçtiğimiz hafta Rusya'ya gittiğini belirten Hiddink "Rusya ile Haziran ayı sonuna kadar sözleşmem vardı. Ancak karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshetme kararı aldık" ifadesini kullandı.

DROGBA ÇAĞIRIYOR

Milli takımımız ile sözleşmesi 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak Hiddink, Haziran ayında Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası Finalleri'nde Fildişi Sahili'nin başına geçmesinin de an meselesi olduğunu şu sözlerle ima etti: "Geçen yıl Chelsea'yi çalıştırdığımda öğrencim olan- Didier Drogba, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili'nin başına geçmem için hem aracılık yaptı hem de çok ısrarcı oldu. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda şu anda başka bir şey söylemem. Yakında gelişmeleri öğreneceksiniz"

GÖNÜLLÜ ELÇİMİZ

Türk Milli Takımı'nın başına geçtikten sonra ilk misyonunun 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek olduğunu söyleyen Guus Hiddink, ikinci misyonunun ise ülkemizin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini alması için çalışmak olacağını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz aynı zamanda Hollanda'nın 2018 Dünya Kupası ev sahipliği için elçilik yapıyorum. Ama ikinci görevim de Türkiye'nin Euro-2016'nın ev sahipliğini alması. Türkiye için ilk destek ve oy sözünü Hollanda Futbol Federasyonu yöneticilerinden aldım."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri