Kayyum sonrası Başkan adayı Hekimoğlu'ndan flaş açıklama: "Türk boksunun önü açıldı"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlükler nedeniyle Türkiye Boks Federasyonu'na kayyum atadı. Başkan adayı Hekimoğlu, yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu.

Boks camiasının yakından takip ettiği Türkiye Boks Federasyonu seçimleri öncesinde mevcut federasyon başkanının seçim sürecindeki statüye uygun davranmadığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Boks Federasyonu başkan adayı Suat Hekimoğlu, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekti ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu'nun, itirazları haklı bulduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suat Hekimoğlu şu şekilde konuştu:

“Değerli boks camiası, 12 Kasım’daki Boks Federasyonu seçimleri öncesinde, mevcut federasyon başkanının, seçim sürecindeki statüye uygun davranmaması ve bizim destek yazısı aldığımız 82 kulübümüzü kura çekimine katmaması, hiç oy hakkı olmayan ve kendi destekçisi olan 19 kulübü kuraya katması, oy kullanma hakkı olmayan antrenör ve hakemlere oy hakkı tanınması gibi illegal yollara başvurması sebebiyle üyelerimizin haklarını korumak amacıyla yaptığımız itirazlar sonucunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu Başkanlığı itirazımızı haklı bulmuş ve Türkiye Boks Federasyonu’na kayyum atamıştır.

İşte biz, bu illegal kura çekimine iptal başvurusu yaptığımız için Ankara’da olduğumuz halde katılmayı uygun görmedik ve şimdi de haklılığımız tespit edilmiştir.

Değerli boks camiası, artık Türk boksunun önü açılmıştır. Güçlü kadrolarımızla Türk boksunu layık olduğu yere getirebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlığımızın belirleyeceği seçim tarihinde yeni bir ışık doğacak, yepyeni, pırıl pırıl, tertemiz bir sayfa açılacaktır.”

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri