Liverpool'u yenmek sürpriz olmaz

Trabzonspor'un 1976 yılında Liverpool'u Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yendiği zaman Bordo-mavili takımın teknik direktörü olan Ahmet Suat Özyazıcı, güçlü İngiliz ekibini o dönem yenmelerinin sürpriz olduğunu ancak bugün kazanmaları ve turu geçmeleri halinde

Trabzonspor'un 1976 yılında Liverpool'u Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yendiği zaman Bordo-mavili takımın teknik direktörü olan Ahmet Suat Özyazıcı, güçlü İngiliz ekibini o dönem yenmelerinin sürpriz olduğunu ancak bugün kazanmaları ve turu geçmeleri halinde bunun sürpriz olmayacağını söyledi.

Trabzonspor'un 34 yıl önce Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Tur ilk maçında Liverpool'u 1-0 mağlup ettiği sırada takımın başında teknik direktör olarak bulunan ve şu anda ise Şenol Güneş'in teknik danışmanlığını yapan Ahmet Suat Özyazıcı, Liverpool ile oynanacak olan rövanş maçını İHA'ya değerlendirdi.

Ahmet Suat Özyazıcı, Liverpool'un Trabzon gibi futbolla yatıp kalkan bir şehir olduğunu ifade ederek, "Liverpool, İngiltere ve Avrupa Ligi'nde her zaman adından söz ettiren bir takımdır. 1976'da Liverpool'u burada yenmemiz sürprizdi ama bugün kazanırsak sürpriz olmaz. Oynanan ilk maçta rakibe neler yapabileceğini Trabzonspor fazlasıyla gösterdi. İki takım arasında çok büyük bir fark yok. Bizim Liverpool Avni Aker'de yendiğimiz dönemde Trabzonspor'da yabancı oyuncu da yoktu. Bizim şuan da elimizde bulunan yabancı oyuncular Avrupa'dan geldi ve Avrupa futbolunu biliyorlar" şeklinde konuştu.

34 yıl önce yaşadıkları heyecanın çok farklı olduğunu belirten Özyazıcı, "Trabzonspor Avrupa Kupaları'nda yeni yeni oynamaya başlamıştı. Yabancı rakiplerini pek tanımıyordu. Şimdiki gibi televizyon yayınları Avrupa'dan maç göstermiyordu. Rakibi tanımak için ben Liverpool'a gitmiştim. Kendi sahalarında çok müthiş bir futbol oynadıklarını gördük. Trabzonspor kendi sahasında bir avantaj elde edebilir mi düşüncesiyle sahaya çıktık. İyi oynadığımız bir maçtı rahmetli Cemil Usta'nın penaltıdan attığı golle 1-0
kazandık. Burada 1-0 yendik ama orada oynadığımız maçta rakip bize 20 dakikada 3 gol attı ve maç 20 dakikada bitti" diye konuştu.

"ŞENOL GÜNEŞ TRABZONSPOR İÇİN BİR ŞANSTIR"
1976 yılındaki Trabzonspor'un kalecisi, şimdinin ise teknik direktörü olan Şenol Güneş'in, Trabzonspor için bir şans olduğunu kaydeden Özyazıcı, "Şenol Güneş, Trabzonspor için bir şanstır. Geçmişte bütün şampiyonluklarda Şenol Güneş, hem takımın kalecisi hem de takım kaptanı olarak görev yapmış. Trabzonspor'un kurulduğu günden beri takımda en çok oynayan Şenol hocadır. Bugün takımın başında olması da normaldir ve gayet de iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Geçmişte Türk futbolu ile Avrupa futbolu arasında çok büyük bir fark vardı" diyen efsane teknik adam, "Bu olumsuz bir farktı. Ama son dönemlerde televizyon yayınları ve yurt dışındaki takımlarla olan temaslar gerek Trabzonspor'u, gerek Türk Takımları'nın hatta A Milli Takım'ın bile korkarak oynamadığını rakipleri kadar boğuştuğunu ve sadece savunma yapma anlayışı ile sahaya çıkmadığını görüyoruz. Türkiye'deki bütün takımlar Avrupa'da rakiplerine karşı galip gelmek için oynuyor. O zamanlarda az farklı mağlup olursan başarılı görünüyordun. Bu da Türk futbolunun her geçen gün ilerlediğini ve Avrupa seviyesine yanaştığını gösteriyor" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri