''Maçı bırakın, saçlarımı kapatın''

15 yaş altı bayan futbol takımımızın da katıldığı ve bronz madalya kazandığı Singapur'daki 1. Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda İranlı futbolcu kızların görüntüleri dünya basınında da yer aldı. Milli takımımızın 3-0 kazanıp bronz madalya aldığı maçta İranlı

15 yaş altı bayan futbol takımımızın da katıldığı ve bronz madalya kazandığı Singapur'daki 1. Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda İranlı futbolcu kızların görüntüleri dünya basınında da yer aldı. Milli takımımızın 3-0 kazanıp bronz madalya aldığı maçta İranlı futbolcuların başı ve bacakları kapalı oynaması dış basında yer aldı.

Brezilya sitesinde verilen fotoğraf ve haberde şu ifadeler yer aldı: Türkiye karşısında İranlı kızların görüntüleri futbolun önüne geçti. Onlar ülkelerinin İslam kurallarına göre saçları ve bacakları görülmeyecek şekilde maça çıkmıştı. Hatta bir pozisyonda İranlı futbolcunun hava topu mücadelesinde başı açılınca arkadaşları hemen yardımına koştu ve baş örtüsünü arkadaşlarının başına sardılar.

Bu arada Jalan Besar Stadı'nda oynanan ve 3-0 kazandığımız karşılaşmada milli takımımızın gollerini 3. dakikada Hilal Başkol, 51. dakikada Dilan Akarsu ve 71. dakikada ise Feride Serin kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri