Meclis A.Aker'i görüştü

Trabzon Belediyesinin 1 Haziran Pazartesi (dün) günü gerçekleştirdiği meclis toplantısında Trabzonspor'un talepleri bu gün yapılan toplantıya ertelenirken bu günkü toplantıda ise Talepler İmar komisyonuna sevk edildi.

Trabzon Belediyesinin 1 Haziran Pazartesi (dün) günü gerçekleştirdiği meclis toplantısında Trabzonspor'un talepleri bu gün yapılan toplantıya ertelenirken bu günkü toplantıda ise Talepler İmar komisyonuna sevk edildi. Trabzonspor'un 3 yıllığına kiralamış olduğu Adıgüzel Fuarcılık alanının kiralama süresini 30 yıla çıkarılmasını isterken konu ile ilgili nihai kararı İmar komisyonu verecek.

Belediye Meclis Üyesi İsmail Sağlam, Galatasaray örneğini vererek, Galatasaray'ın Seyrantepe stadını TOKİ üstlenmiş yapıyor. Avni Aker'in kuzeyinin kamulaştırılması, stada merdivenlerle teraslama sisteminin getirilip, giriş yapılması ve UEFA'nın istediği otopark yapılması gerekiyor dedi.

Bunun üzerine Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın; ise Söylenilen alanda bir mülkiyet var. Bu mülkiyetin parselleri oluşmadan buranın kamulaşması söz konusu değildir. Sayın Sağlam İstanbul örneklerini verdi ama İstanbul'da farklı bir gelişme daha var. Mevcut stadyumu alarak TOKİ stat yapıyor. Bu konu Fen işlerine gidecek, orada da bu alanda kamulaştırma var kim yapacak bunu denilecek. Top sanki bir müdürlükten diğer müdürlüğe atılıyor gibi bir ifade var burada. Kamulaştırma yapılmadığından dolayı bir şey yapılması mümkün değildir dedi.

Trabzon Belediye Meclis Üyesi Necip Sevinç bu konu üzerine Trabzonspor hepimizin. Bir mimarın yıllardır kullandığımız kale arkasına Migros'u yapıştırmasını tekniğe aykırı olarak görüyorum. Trabzonspor'umuzda da nedense son zamanlarda bir market yapma alışkanlığı oldu. Bu hem sosyal devlet anlayışı ile çelişiyor hem de sosyal belediyecilik anlayışı ile çelişiyor dedi.

Fahrettin Aksoy, Trabzonspor ile ilgili bu meclisten yanlış bir karar çıkacağını beklemiyorum diyerek söz meclis Başkan vekili Onur'a bırakıldı.

Nusret Onur Başkanlığında gerçekleştirilen Meclis toplantısı Trabzonspor'un isteklerinin İmar komisyonuna sevk edilmesi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri