Milli tekvandocu Nur Tatar, sporda doping kullanımını eleştirerek, "Kendi adıma konuşmam gerekirse doping hırsızlıktır" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor. Projesinin Ordu ayağında gençler, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde milli tekvandocu Nur Tatar ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Akıncı ile buluşarak onların hayat hikayelerini, tecrübe ve önerilerini dinledi. Programın moderatörlüğünü ise Spor Spikeri Ersin Düzen gerçekleştirdi.
TATAR: "KADINLAR TEKVANDO SPORUNA YÖNELSİN"
Milli tekvandocu Nur Tatar, spora Van'da babasının yanında başladığını ve asla yılmadan çalışarak bu günlere geldiğini söyledi. Türkiye'de yaşayan kadınların savunma sporu yapmasını istediğini ve tekvandonun bu anlamda tercih edilen bir spor olduğunu aktaran Tatar, "Küçüklükten bu yana sporcu abilerimizi ve ablalarımızı örnek aldım. Ben de onlar gibi Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim, İstiklal Marşı'nı okutmak istiyorum gibi duygulara kapıldık ve o bu doğrultuda da o duygularla birlikte bu yolda yürüdük. Özendik ve o formayı giymek istedik ve herkesin desteğini alarak bu duyguları ulaştık. Ailem bu süreçlerde her zaman yanımda oldu. Doğu'da bayanlar için özellikle dövüş sporlarına, savunma sporlarına karşılar. Ben özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün bayanların kendini savunabilecek kadar spor yapmalarını her zaman öneriyorum ve tekvando bunun için çok güzel bir branş" diye konuştu.
"DOPİNG HIRSIZLIKTIR"
Spor yaparken yasaklı maddelerin kullanılmasına değinen milli tekvandocu Nur Tatar, dopingin hırsızlık olduğunu savundu. Dopingle kazanılan başarının sporcunun kendi başarısı olmadığına dikkat çeken Tatar, "Kendi adıma konuşmam gerekirse doping hırsızlıktır. Bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir. Eğitimler veriliyor ve milli takım doktorlarımız hangi ilacın içerisinde doping var, hangi ilacın içerisinde yok ona göre bize bildiriyor ve biz sormadan hiçbir şekilde ilaç almıyoruz. Tekvandoda bu şekilde bir hadise ile karşılaşılmadı. Biz de hiçbir şekilde o tarz olaylar söz konusu değil. Diğer branşlarda son çıkan bir kaç olayda biz de üzüldük. Sonuçta Türkiye'de büyük sahada İstiklal Marşı'nı okutan bir sporcumuzun böyle bir şeyle karşılaşması beni gerçekten çok üzüyor. Ama bunu bilinçli olarak yapan var bilinçsiz olarak yapan var. Sonuç olarak hiçbir şekilde desteklemiyorum ve hiçbir şekilde de istemiyorum. Alabileceğin başarı kendi yeteneğindir, kendi çalışmandır ve kendi başarındır" şeklinde konuştu.
"HEDEFİM RİO OLİMPİYATLARI'NDA ALTIN MADALYA KAZANMAK"
2016 Rio Olimpiyatları hakkındaki soruları cevaplayan Tatar, "Ben 2012 Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldım ve belki de içimde kalan tek "keşkem" odur. Final maçında neden durdum? Bunu hala kendime soruyorum. İnşallah bunu 2016'da yaşamamak için daha çok çalışıyorum, antrenmanlarım çok sıkı. Başarı aldıkça oraya daha çok konsantre olmaya başladım. İnşallah 2016'da hedefim altın madalya kazanmak. Allah izin verirse o madalyaya ulaşmak istiyorum ve gerçekten İstiklal Marşı'mızı Rio'da okutmak istiyorum. Bu zamana kadar aldığım başarıları herkese armağan ettim ve inşallah yine aynısını yaparım" ifadelerini kullandı.
Nur Tatar'ın ardından söz alan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Akıncı, hangi şartlarda okuduğunu anlattı. Üstlendiği görev hakkında gençlere bilgiler veren Akıncı, denetleme hakkında da kısa bir sunum gerçekleştirdi.
"Tecrübe Konuşuyor" programı, gençlerin sorularının ardından konuşmacılara çiçek verilmesi ile sona erdi.