Devlet Bakanı Faruk Özak, "Hedefimiz, kentlerin kaderini değiştiren ve ülkemizin olimpiyat statüsünde gerçekleştireceği ilk organizasyon olan gençlik olimpiyatları vesilesiyle Trabzon'un bu fırsatları her alanda en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamak" dedi.
Devlet Bakanı Faruk Özak, "Hedefimiz, kentlerin kaderini değiştiren ve ülkemizin olimpiyat statüsünde gerçekleştireceği ilk organizasyon olan gençlik olimpiyatları vesilesiyle Trabzon'un bu fırsatları her alanda en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamak" dedi.
Özak, 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Trabzon'da yapılacak, "11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları" nedeniyle Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörlüğünce ortaklaşa düzenlenen, "Okullarda Olimpiyat Eğitim Projesi"nin tanıtım toplantısına katıldı.
Esiroğlu beldesindeki Kenan Oltan Lisesinde düzenlenen toplantıda konuşan Özak, Türkiye'nin geleceğinin teminatının gençler olduğunu söyledi.
"Okullarda Olimpiyat Eğitimi" projesinin çok öncelerden başlatıldığını vurgulayan Özak, "Bugüne kadar proje kapsamında Trabzon'da 32 ortaöğretim, 97 ilköğretim kurumu olmak üzere 129 okula gidilmiştir. Bu okullarda eğitim-öğretim gören 44 bin civarındaki öğrenciye olimpiyat kültürü ve gençlik olimpiyatları ile ilgili bilgiler verilmiştir" diye konuştu.
Proje kapsamında ildeki tüm okullara ve öğrencilere ulaşmayı planladıklarına değinen Özak, şöyle devam etti:
"Bunun için oluşturulan ekipler sürekli olarak okullara giderek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hedefimiz, kentlerin kaderini değiştiren ve ülkemizin olimpiyat statüsünde gerçekleştireceği ilk organizasyon olan gençlik olimpiyatları vesilesiyle bir spor kenti olan Trabzon'un bu fırsatı her alanda en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamaktır. Bunun için herkesimden herkesle el ve gönül birliği yaptık ve yapacağız. "
-"BUGÜNKÜ MANZARA TÜRKİYE'YE VE TÜRK GENÇLİĞİNE YAKIŞMIYOR"-
Bakan Özak, Türkiye'de her ile yüzme havuzu yapmayı planladıklarını, bu projenin daha sonra ilçelere yayılacağını, sonrasında ise okullarda yüzmenin mecburi ders statüsüne alınabileceğini vurguladı.
Bir süre önce Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun yürürlüğe girdiğini anımsatan Özak, şöyle konuştu:
"Yasa çıkardık ama yasayla sporda şiddet ve düzensizlik önlenmez. Yani tribünlerden sahaya taş atma, devamlı küfretme, bunu yasayla düzeltemeyiz. Bu, sıralardaki eğitimle olur. Çünkü olimpik ruh nedir biliyor musunuz, spor yapabilmektir, centilmence yarışabilmektir, yensen de yenilsen de rakibini alkışlayabilmektir, güler yüzlü olabilmektir. Mesela ben futbol hayatımda hiç sarı kart görmedim, hiç küfretmedim. Kimsenin ayağına tekme atmadım. Bugünkü manzara Türkiye'ye ve Türk gençliğine yakışmıyor. Her maçtan sonra bir problem, her maçtan sonra kavga gürültü. Bunlar doğru değil. Sonuçlara razı olmak, adaletli bir sürecin işlemesini sağlamamız lazım. "