Raphael Varane neden futbolu bıraktı? Kimdir, nereli, kaç yaşında?

İtalya Serie A ekibi Como’da forma giyen Raphael Varane’ın futbolu bıraktı.

Eski Real Madrid ve Manchester United oyuncusu Raphael Varane, 31 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Diz sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Varane, yaz aylarında Manchester United'dan ayrıldı ve Serie A ekibi Como 1907'ye transfer olmuştu.

Sezon başında Como 1907'ye transfer olan Raphael Varane, futbolu bırakma kararı aldı. Diz sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Varane, yaz aylarında Manchester United'dan ayrılmıştı. 31 yaşındaki Fransız stoper, 28 Temmuz'da Serie A ekibi Como 1907'ye imza attı ancak sadece 1 kupa maçında 23 dakika forma giyebildi.

Sosyal medya hesabında veda eden Varane, şu ifadelere yer verdi:

"Her güzel şeyin bir sonu vardır derler.

Kariyerim boyunca pek çok zorluğun üstesinden geldim, neredeyse hepsinin imkansız olduğu varsayılan durumların üstesinden geldim. İnanılmaz duygular, özel anlar ve ömür boyu sürecek anılar. Bu anları düşündüğümde, hepimizin sevdiği bu oyundan emekli olduğumu büyük bir gurur ve tatmin duygusuyla açıklıyorum.

Kendimi en yüksek standartta tutuyorum, sadece oyuna tutunarak değil, güçlü bir şekilde gitmek istiyorum. Kalbinizi ve içgüdülerinizi dinlemek büyük bir cesaret ister. Arzu ve ihtiyaçlar iki farklı şeydir. Binlerce kez düştüm ve yükseldim ve bu kez, Wembley'de kupa kazandığım son maçımla birlikte durma ve kramponlarımı asma zamanı geldi.

Kendim, kulüplerim, ülkem, takım arkadaşlarım ve oynadığım her takımın taraftarları için savaşmayı çok sevdim. Lens'ten Madrid'e, Manchester'a ve milli takımımız için oynamaya kadar. Her rozeti sahip olduğum her şeyle savundum ve bu yolculuğun her dakikasını sevdim. En üst düzeydeki oyun heyecan verici bir deneyim. Vücudunuzun ve zihninizin her seviyesini test eder. Yaşadığımız duyguları başka hiçbir yerde bulamazsınız. Sporcular olarak asla tatmin olmayız, asla başarıyı kabullenmeyiz. Bu bizim doğamız ve bizi besleyen şey.

Hiçbir pişmanlığım yok, hiçbir şeyi değiştirmezdim. Hayal edebileceğimden çok daha fazlasını kazandım, ancak övgülerin ve kupaların ötesinde, ne olursa olsun samimi olma ilkelerime bağlı kaldığım ve her yeri bulduğumdan daha iyi bırakmaya çalıştığım için gurur duyuyorum. Umarım hepinizi gururlandırmışımdır.

Ve böylece, saha dışında yeni bir hayat başlıyor. Como'da kalacağım. Sadece kramponlarımı ve tekmeliklerimi kullanmadan. Yakında bu konuda daha fazla şey paylaşmayı dört gözle bekliyorum.

Şimdilik, oynadığım her kulübün taraftarlarına, takım arkadaşlarıma, antrenörlerime ve personelime... bu yolculuğu en çılgın hayallerimin bile öngöremediğinden daha özel kıldığınız için tüm kalbimle teşekkür ederim."

REAL MADRİD'DE OYNADI

Sakatlıkları ve ağrıları nedeniyle devam edemeyeceğini anlayan Varane, kariyerini noktaladı. Kariyerine Lens'te başlayan Varane, 2011'de Real Madrid'e transfer oldu ve buradaki 10 yılı boyunca birçok büyük başarı elde etti.

DÜNYA KUPASI’NI KAZANDI

Futbolu bırakmaya hazırlanan Raphael Varane, 2018’de ülkesi Fransa ile birlikte FIFA Dünya Kupası’nı kazanmıştı. 2011’den 2021’e kadar tam 10 sezon boyunca İspanyol ekibi Real Madrid’de forma giyen tecrübeli oyuncu, İspanyol ekibiyle birlikte tam 4 kez UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanma sevinci yaşamıştı.

KARİYERİ BOYUNCA 327 MAÇ

Kariyerinde Lille, Real Madrid ve Manchester United gibi takımlar bulunan Raphael Varane, bu kulüplerle birlikte tam 327 maça çıktı. Fransız futbolcu bu maçlarda takımlarına 12 gol – 6 asistlik katkı sağladı. Fransa Milli Takımı’nın formasını 93 maçta terleten tecrübeli oyuncu, ülkesine 5 gol – 1 asistlik katkı sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri