Sol Bamba neden öldü? Kaç yaşındaydı? Adanaspor Teknik Direktörü kim? Trabzonspor'da oynadı mı?

Bir dönem Trabzonspor forması da giyen Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, teknik direktör Sol Bamba'nın Manisa'da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Turuncu-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını maalesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağ olsun" denildi.

Hastalığı nüksetti, hastaneye kaldırıldı

Sol Bamba, Ocak 2021'de teşhis konulan Non-Hodgkin Lenfoması'nın tekrar nüksetmesi sonucu Manisa FK maçı öncesi rahatsızlanmış ve Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba kimdir?

Souleymane Bamba (13 Ocak 1985, Ivry-sur-Seine - 31 Ağustos 2024, Manisa), Fransa doğumlu Fildişi Sahilli eski milli futbolcu ve teknik direktördür. Stoper olarak görev yapan Bamba, futbolculuk kariyerinde birçok kulüpte forma giymiştir.

Sol Bamba'nın Kulüp Kariyeri

Paris Saint-Germain
Futbol hayatına henüz 14 yaşında Paris Saint-Germain altyapısında başlayan Sol Bamba, gösterdiği performansla dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić'in dikkatini çekti ve 2004 yılında A takıma yükseldi. Ancak, A takımda yalnızca iki maçta forma şansı buldu. Teknik direktör Halilhodžić ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası, Dunfermline Athletic'e transfer oldu.

Dunfermline Athletic
Bamba, 2006 yılında İskoçya Ligi ekiplerinden Dunfermline Athletic ile anlaştı. Fiziksel gücü ve savunmadaki sağlam müdahaleleriyle teknik direktör Jim Leishman'ın beğenisini kazandı. İlk başlarda fazla forma şansı bulamayan Bamba, bir hazırlık maçında gösterdiği performansla tekrar hocasının gözüne girdi. 2006-07 sezonunda lig ve kupa finalinde gösterdiği performans sonrası sözleşmesi bir yıl uzatıldı. Temmuz 2008'de Watford tarafından deneme maçına çağrılan Bamba, etkili performansına rağmen Watford'un transferi iptal etmesiyle, kısa bir süre sonra £50,000 karşılığında Hibernian'a transfer oldu.

Hibernian
Hibernian ile üç yıllık sözleşme imzalayan Bamba, ilk maçına Dundee United karşısında çıktı ve hücumda da etkili oldu. Teknik direktör Mixu Paatelainen tarafından ön liberoya çekildi, ancak bir süre sonra eski mevkii olan stopere geri döndü. 2009 yılında John Hughes'un teknik direktörlüğe getirilmesiyle ve Rob Jones'un ayrılmasıyla stoperde görev yapmaya devam etti. Gösterdiği performansla dikkat çeken Bamba, Fildişi Sahili milli takımına davet edildi. Ancak John Hughes ile yaşadığı sorun nedeniyle bir süre kadro dışı kaldı.

Leicester City
2010-11 sezonunda Hibernian ile sözleşmesi sona eren Bamba, EFL Championship ekiplerinden Leicester City'ye transfer oldu. Sven-Göran Eriksson'un isteğiyle transfer edilen Bamba, ilk golünü FA Cup'ta Manchester City'ye karşı attı. Ancak, Wes Morgan'ın transfer edilmesiyle forma şansı azaldı.

Sol Bamba'nın Trabzonspor kariyeri
2012 yılında Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'a transfer olan Bamba, ilk lig maçına Elazığspor'a karşı çıktı ve takımının 2-0 galip gelmesine katkıda bulundu. 2014 yılında, Vahid Halilhodžić'in takımın başına geçmesi ve yeni transferlerin gelmesiyle kadro dışı bırakılan Bamba, aynı yıl sözleşmesi feshedilerek Trabzonspor'dan ayrıldı.

Sol Bamba'nın Teknik Direktörlük Kariyeri

Cardiff City
Ocak 2023'te Cardiff City'de teknik ekipte görev almaya başlayan Bamba, Haziran 2023'te kulüpten ayrıldı.

Adanaspor
Temmuz 2024'te 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'un teknik direktörlük görevine getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri