Sven-Goran Eriksson hayatını kaybetti! Kimdir? Nereli, kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Ünlü teknik adam Sven-Goran Eriksson yaşamını yitirdi.

İsveçli ünlü teknik direktör Sven-Goran Eriksson, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü.

76 yaşında hayata veda eden Eriksson’un ölüm haberi ailesi tarafından doğrulandı. Yılın başında kanser teşhisi konulan Eriksson, futbol dünyasında derin izler bıraktı.

Kariyeri boyunca Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio ve Manchester City gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde teknik direktörlük yapan Eriksson, uluslararası arenada da İngiltere, Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler milli takımlarını çalıştırarak adını duyurdu.

Son olarak Aralık 2022'de İsveç 3. Lig takımı IF Karlstad'da sportif direktör olarak göreve başlayan Eriksson, Şubat 2023'te sağlık sorunları nedeniyle bu görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Futbol dünyası, Sven-Goran Eriksson'un kaybıyla büyük bir efsaneye veda etti.

Sven-Goran Eriksson kimdir?

Sven-Göran Eriksson (5 Şubat 1948 - 26 Ağustos 2024) İsveçli bir teknik direktördü. Futbolculuk kariyeri parlak geçmemiş olsa da, teknik direktörlükte kazandığı başarılarla adını dünya futboluna yazdırdı. Kariyeri boyunca Portekiz, İtalya ve İsveç'te önemli takımları çalıştırdı. Özellikle taktiksel becerileriyle öne çıkan Eriksson, bu alanda büyük takdir topladı.

Kazandığı başarılar ve yükselen itibarı sayesinde, 2001 yılında Kevin Keegan'ın yerine İngiltere milli takımının başına getirildi. Ancak, büyük beklentilere rağmen İngiltere’yi istenilen seviyeye çıkaramadı ve görevinden ayrılmak zorunda kaldı. "Svennis" olarak da bilinen Eriksson, 2007-2008 sezonunda Premier League ekiplerinden Manchester City’yi çalıştırdı. Ardından, 2008-2009 sezonu için Meksika milli takımının başına geçti.

2009/2010 sezonunda Trabzonspor'un gündemine gelen ünlü teknik direktör, İngiltere 2. Lig takımlarından Notts County'de sportif direktör olarak görev yaptı. 2010 FIFA Dünya Kupası öncesinde ise Fildişi Sahili milli takımının teknik direktörlük görevini üstlendi. Eriksson, futbol dünyasında derin izler bırakan bir kariyere sahipti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri