Toros Ekspresi Trabzon'da da 1.

Antrenmanlarını Toros Dağları eteğindeki Ayvagediği beldesinde gerçekleştiren ve 'Toros Ekspresi' lakabıyla anılan Hasan Kınalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da 1989 yılında ilkokul öğrencilerinin katıldığı atletizm yarışmalarında oğlunun büyü

Antrenmanlarını Toros Dağları eteğindeki Ayvagediği beldesinde gerçekleştiren ve 'Toros Ekspresi' lakabıyla anılan Hasan Kınalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da 1989 yılında ilkokul öğrencilerinin katıldığı atletizm yarışmalarında oğlunun büyük yaş gruplarıyla koşturularak haksızlığa uğradığını ve yarışma sonunda ağlayan oğlunun bu durumundan etkilenerek atletizm yapmaya başladığını söyledi.

Yarışmanın ardından, Mersin'e döndükten sonra 49 yaşında antrenmanlara başlayan Kınalı, bugüne dek 21 yılda 59 bin kilometre koşarak antrenman yaptığını kaydetti.

Atletizm hayatı boyunca ulusal ve uluslararası birçok organizasyona katıldığını ifade eden Kınalı, şöyle devam etti:
''İlk olarak Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği 'Dedeler Yarışıyor' organizasyonuna katıldım. Bu yarışmada ilk yıl ikinci, ikinci yıl da birinci oldum. Atletizm hayatımın 3. yılında Balkan Şampiyonu olarak gururla ülkemi temsil ettim. Avrasya Maratonu'nda da birinciliklerim var. Geçen yıl katıldığım biri yurt dışı olmak üzere 16 yarışmada da birinci oldum. Trabzon Yarı Maratonu'nda da 20 yıldır birinciliği kimseye kaptırmadım.''
Atletizmde kazandığı madalya sayısını hatırlayamadığını anlatan Kınalı, ''Yaklaşık 350 civarında madalya kazandım. Madalyalarımın hepsi benim için değerli. Normalde herkes babasından esinlenerek bu spora başlar, ben oğlum için bu sporu yapmaya başladım. Tüm madalyalarım benim için çok önemli'' diye konuştu.

Kendisini sağlıklı hissettiğini ve herhangi bir probleminin bulunmadığını anlatan Kınalı, şunları söyledi:
''İlk kez 70 üstü kategorisinde koştum. Ben yaşımın 50'sini atıyorum. Kendimi 20 yaşında hissediyorum. Ölünceye kadar koşmaya devam etmeyi planlıyorum. Ölürken de emekleyeceğim. Bu spor içimize işledi artık, bırakamıyorum da. Artık daha üst yaş gruplarında koşacağım için daha da iddialıyım.''

Hasan Kınalı, formunu korumak için hiçbir zaman kırmızı et yemediğini belirterek, ''Doktorlar diyor ki 'aman tereyağı yemeyin'. Ben yiyorum, ama köy tereyağını. Günde en az 100 gram yiyorum. Bal, sebzeli yemekler, salata bolca tüketiyorum. Tavuk ve balık yiyorum. Çay, kola içmem. Kuşburnunu dağdan toplar içerim. Adaçayı, ıhlamur da içiyorum'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri