Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, geliştirdikleri modelle eskimiş statları yıkarak günümüz şartlarına uygun yeni stat projelerini birbiri ardına hayata geçirdiklerini söyledi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'nin birçok ilinde eskimiş statları yıkarak yerine yeni ve son derece modern statlar yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi. Bunun Türkiye'de ilk örneğini Kayseri ve Rize'de gerçekleştirdiklerini belirten Akgül, "Bu iki ilimizde de belediye aracılığıyla şehre iki yeni stat kazandırdık" dedi.
Mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde olan eski statları belediyelere veya TOKİ'ye devrederek bu iki kuruluştan şehre yeni stat veya spor kompleksi yapmalarını istediklerini ifade eden Akgül, "Eski statlar şehrin içinde kaldıkları için yerleri çok değerli. Belediye bu statları veriyoruz ve onlardan şehrin biraz daha dışında çok daha modern ve kompleks özelliği taşıyan yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Kayseri Belediyesi Kadir Has Stadı'nı bizim eski stada karşılık yaptı. Aynı şekilde Rize'de de bu uygulamayı yaparak şehre son derece modern bir stat kazandırdık." diye konuştu.
SIRADA TRABZON VAR
Geliştirdikleri bu sistemle 'alan da memnun satan da' anlayışını yerleştirdiklerini dile getiren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, aynı sistemle birçok ile yeni stat kazandıracaklarını söyledi. Bunların başında Trabzon, Sivas, Malatya ve Afyon'un geldiğini ifade eden Akgül, "Trabzon gerçek anlamda bir futbol şehri. Avni Aker Stadı'nı biz TOKİ veya belediyeye teklif ettik. Ve onlardan Trabzon'un Akyazı mevkiinde denizin doldurulmasıyla son derece modern ve şehre yakışan yeni bir stat yapılmasını istedik. Projede son aşamaya geldik. Zira Trabzon'daki projeyi Bakanımız ve Başbakanımız da yakından takip ediyor" dedi.
Akgül, aynı sistemle Sivas, Malatya ve Afyon statlarının da yıkılarak yeni stat ve spor komplekslerinin hayata geçirileceğini ve bu projelere kısa bir süre sonra başlayacaklarını söyledi. Uygulamaya koydukları bu projeyi hem belediyelerin hem de kulüplerin desteklediğine dikkat çeken Yunus Akgül, "Statlar modern olunca, o şehre hem milli maçlar ve hem de uluslararası büyük spor organizasyonları veriliyor. Bunun en güzel örneğini Kayseri'de yaşıyoruz. Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının Kayseri'de olması şehre müthiş bir ivme kazandıracak" diye konuştu.
"19 MAYIS ÖMRÜNÜ DOLDURDU"
19 Mayıs Stadı'nın bu haliyle Ankara'ya yakışmadığını ve ömrünü doldurduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Biz ya TOKİ ya belediye veya yabancı sermayeli olmak kaydıyla 19 Mayıs Stadı'nın yerine son derece modern bir stat yapacağız. Bu statta 24 saat yaşam olacak. Modern alışveriş merkezleri, restorantlar, yaşam alanları oluşturacağız. Başkent'e yakışır bu yeni stadın en az 50 bin kişilik olmasını planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Akgül, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de 19 Mayıs ile ilgili bir planı bulunduğunu, gerekirse iki kurumun birlikte bu yeni stadı yapabileceğini belirterek, stat için birçok yabancı firmanın kendilerine teklif verdiğini sözlerine ekledi. 19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılacak yeni proje için Cebeci Stadı'nı firmalara teklif edebileceklerini de belirten Akgül, bu projenin 200 milyon dolarlık bir proje olduğunu söyledi.
"2016 İÇİN ŞANSIMIZ YÜZDE 51"
Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alması konusunda rakiplerine göre bir adım önde bulunduğunu belirten Yunus Akgül, "Türkiye'nin şansı yüzde 51. Ayrıca sayın Başbakanımızın 900 milyon euro dolayında devlet garantisi vermesi Türkiye'yi bir anda öne çıkardı" dedi.
Futbol Federasyonu ile çok uyumlu bir çalışma içinde bulunduklarını da ifade eden Akgül, "Cumhurbaşkanı'ndan en alt birime kadar olan kurumlar Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye alınması için olağanüstü bir çaba gösteriyor. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkemize verilmesi Türkiye'nin prestijini bir kat daha artıracaktır" dedi