Trabzon'da Olimpiyat Köyü

Temmuz 2011'de Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları için sporcuların konaklayacağı Olimpiyat Köyünün inşası sürüyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Yerleşkesi'nin doğu kısmında Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) tarafından inş

Temmuz 2011'de Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları için sporcuların konaklayacağı Olimpiyat Köyünün inşası sürüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Yerleşkesi'nin doğu kısmında Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) tarafından inşası sürdürülen Olimpiyat Köyü yaklaşık 40 dönümlük bir alan üzerine kuruluyor.

Yurt-Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaklaşık 3 bin kapasiteli konaklama tesislerinin planlanan zamandan önce tamamlanacağını belirterek, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na iştirak edecek sporcu sayısı yaklaşık 4 bindir. Sporcular için 3 bin kişilik yeni yurtların yapımının yanı sıra eski yurtları da modernize ederek bin kişilik konaklama imkanı daha sağlayacağız. Eski yurtların modernize edilmesine de gelecek yıl başlayacağız.”

Olimpiyat Köyünde lokanta, dinlenme tesisleri ve otoparkların da yer alacağını hatırlatan Albayrak, “Olimpiyat köyü için yaklaşık 70 milyon lira harcayacağız. Çalışmalarımız planladığımızdan daha süratli bir şekilde devam ediyor” dedi.

Olimpiyat Köyündeki konaklama tesisleri, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda kullanıldıktan sonra öğrencilerin kullanması için KTÜ'ye tahsis edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri