Türkiye'nin 2012 Dünya Golf Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olmasında büyük katkı sağlayan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı ve eski Başkan Yardımcılarından Ahmet Ağaoğlu'nu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
İşte Ahmet Ağaoğlu'nun dün haber61.net'te yayınlanan haberi:
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Dünya Golf Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasının, her şeyin ötesinde, Türkiye'deki golfün, golf dünyası tarafından çok iyi algılandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2012 yılında Dünya Golf Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını anımsatarak, bu tarihin Türkiye golfü için milat olacağını savundu.
Dünya Golf Şampiyonası'nın, her iki yılda bir kıtada yapıldığını ifade eden Ağaoğlu, şunları kaydetti:
''2012 yılındaki Avrupa kıtasında düzenlenecek turnuvaya Avusturya ve İtalya ile birlikte aday olduk. İtalyanların ev sahipliğine kesin gözüyle bakılırken, 92 delegenin 76'sının oyunu alarak golfün bu en önemli turnuvasını ülkemize getirmeyi başardık. Dünya Golf Federasyonu'nun tarihinde böyle bir onur ilk defa genç bir federasyona veriliyor. Tabii ki oylama öncesi neredeyse bir yıla yakın bir süre çok yoğun bir kampanya çalışması yürüttük. Dünya Golf Federasyonu'na üye tüm ülkelere Türkiye'deki golfü ve golfle ilgili gelişmeleri çok iyi anlattık. Bu müsabakanın ülkemize alınması her şeyin ötesinde, Türkiye'deki golfün, golf dünyası tarafından çok iyi algılandığını göstergesidir.''
Ağaoğlu, turnuvanın ekonomik açıdan bakıldığında golf turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandığını da belirterek, ''Aynı zamanda Türkiye'nin isminin dünyada golf sporuyla birlikte anılması da ülkemiz açısından da büyük bir kazançtır. Diğer taraftan öyle umut ediyorum ki ülke olarak da golf sporunu daha iyi tanımamıza ve daha gerçekçi değerlendirmemize yardımcı olacaktır'' dedi.
-''AĞRILI, ARDAHANLI, ERZURUMLU GENÇLER DEFALARCA KÜRSÜYE ÇIKTILAR''-
Ahmet Ağaoğlu, son dönemde golfün sabıkalı spor olarak gösterilmek istendiğini de ileri sürerek, şunları kaydetti:
'Golfün Türkiye'de sportif ve ekonomik boyutuyla değil de, farklı boyutlarda ve farklı ortamlarda tartışılması gerçekten çok üzüntü verici. Şöyle ki, ısrarla zengin sporu olarak lanse edilmeye çalışılan golf Türkiye'de aslında bir kitle sporu. Federasyonumuza kayıtlı 5 bin 500 sporcunun 4 bin 500'ü 18 yaş altında. Bu sporcular ülkenin dört bir yanından ve farklı sosyal sınıflardan. Son 3 yıldır uyguladığımız Türkiye Yıldızlar Ligi'nde Ağrılı, Ardahanlı ve Erzurumlu gençler kendi kategorilerinde defalarca kürsüye çıktılar. Ama bunların hepsi göz ardı edilip, golfün ısrarla yaşlı ve zengin sporu olarak gösterilmeye çalışılması, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Son sekiz yıl içinde federasyonumuzun uygulamaya koymuş olduğu altyapı programı Dünya Golf Federasyonu tarafından örnek gösterildi.''
-GOLF TURİZMİNDEN MİLYARCA DOLAR KAZANIYORLAR-
Ekonomik boyutuyla bakıldığı zaman golf sporunun başlı başına bir endüstri olduğunu ifade eden Ağaoğlu, ''ABD'nin golf endüstrisinden elde ettiği yıllık gelir, 200 milyar doların üstündedir. Türkiye'nin turizmdeki en önemli rakiplerinden İspanya, sadece golf turizminden yılda 6 milyar avronun üzerinde gelir elde etmektedir'' diye konuştu.