Trabzonspor'da yönetime muhalefet isimler mayıs ayına kilitlendi. Trabzonspor'un son genel kurulunda "yönetimin görev süresi." oylamasına usulsüz gerçekleştirildiği ve tekrarlanması yönünde yerel mahkemeye yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından gözler Yargıtay'a çevrildi. Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun yerel mahkemenin kararını temyize taşıyarak konuyu Yargıtay'a ettirmesinin ardından, onama kararının çıktığı ancak açıklamasının yerel seçimler sonrasında bırakıldığı yönünde bilgiler kamuoyuna yansımıştı.
Ancak yerel seçimlerin geride kalmasına rağmen Yargıtay'ın karar yönünde henüz açıklama yapmaması, yönetim muhalefetlerine yeni arayışlara itiyor. Eski başkan Özkan SÜmer'in öncülüğünde yapılan görüşmeler ile yeni bir strateji geliştirirken, Mayıs ayı içerisinde Yargıtay'ın karar çıkmaması halinde yönetim kongreye zorlamak için harekete geçecek. Son seçimde oy kullanma hakkı 7400 üyenin 5'de birinin noter onaylı imzasının toplamaya planlayan muhalefet, böylelikle yönetimim zorunlu olarak seçime getirmeyi düşünüyor.
Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak'da böyle bir hamle yapılması halinde kongre yolunda girilebileceğini belirtirken " Her şey tüzükte açık bir şekilde yer alıyor. Son kongrede oy kullanma hakkına sahip olan 7400 civarındaki üyenin 1480'nin noterden imzalı talebi olursa yönetim kongre yapar."diye konuştu. Durum böyle iken muhalefetin Mayıs ayında karar çıkmaması halinde 1480 imzayı toplama için öncelikli olarak İstanbul ve Trabzon'da çalışmalar başlatacağı öğrenildi.