Trabzonspor'un birinci yılı

Sadri Şener ve ekibi, Trabzon'da yüzde 80 oranında sağlanan o büyük uzlaşmanın ardından göreve gelişlerinin birinci yılını doldurdular. Bir yönetim düşünün göreve geldiği gün takımı yerlerde sürünüyor, camiası ve taraftarı bölük porçük, tüm heyecanını yit

Sadri Şener ve ekibi, Trabzon'da yüzde 80 oranında sağlanan o büyük uzlaşmanın ardından göreve gelişlerinin birinci yılını doldurdular.
Bir yönetim düşünün göreve geldiği gün takımı yerlerde sürünüyor, camiası ve taraftarı bölük porçük, tüm heyecanını yitirmiş, her stad da “Trabzon kümeye” tezahüratları altında maçlarını oynayan, dördüncü büyüklüğü bile tartışılmaya başlanmış..

Saha sonuçları, teslimiyetçilik ve ekonomik tablo açısından tarihinin en kötü dönemini yaşıyor.
Böyle bir durumdan bugünlere gelmek öyle her babayiğidin harcı değildir. O büyük camiayı ve taraftarı yeniden ayağa kaldırmak, dördüncü büyüklüğü değil, en büyüklüğü sağlamak, her stad da “Kümeye” değil, herkesin gıpta ile seyrettiği bir takım, temsiliyet ve güçlü lobi anlamında adından söz ettiren, kısaca bugünleri yaşama arzusu ile Sadri Şener ve ekibine daha başından beri destek verdik.

Belki baştan dağınık bir ekip gibi görüntü verdiler ama, Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Hayrettin Hacisalihoğlu'nun Trabzonsporluluk ruhunu öne çıkarıp mükemmel bir ekip çalışmasıyla bir yıl gibi kısa sürede çok önemli başarılara imza attılar.

Bu başarıların bana göre en önemlisi Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'ndan yararlanmasını bilmek oldu. Farklı partilere mensup olmasına rağmen her iki isme de yakın durarak onların Trabzonspor'a neler yapacağını, neler verebileceği noktasında katkılarını beklemek.

Nitekim her iki isimde Trabzonspor yönetiminin önlerine, getirdiği her projeye sıcak bakıp önemli katkılar sağladılar. Valilik, KTÜ, TTSO, ve diğer sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri yönetimin her projesine büyük destek oluyorlar.

Bu bir bütünlüğün ürünüdür. Son yıllarda kaybolan bu bütünlüğü Sadri Şener ve ekibi sağlayarak Trabzonspor'u ayağa kaldırdılar. Çünkü bu bütünlük Trabzonspor'un “olmazsa olmazı”dır.

Yönetim, transferde iki seçenek üzerinde durdu. Birincisi öze dönme politikasını hayata geçirerek ekonomik olarak ucuz ve gelecek vaadeden futbolcuların transfer edilmesi idi. Yani transferlerin “Tabandan” yapılması..
İkinci seçenek de fiyatı ne olursa olsun takıma direkt katkı yapacak, taraftara heyecan getirecek flaş transferler yapmaktı. Yani transferlerin “Tavandan” yapılması...

Benim de karşı çıkmama rağmen, yönetim ikinci seçenek üzerinde durmaya adeta zorunlu idi. Çünkü, teslim aldıkları takım ve kulüp ancak böyle flaş transferlerle yeniden ayağa kalkabilir ve adından söz ettirebilirdi. Nitekim de bugün gelinen noktada bu başarılmıştır.

Ayrıca da sezonu başarısız tamamlamasına rağmen, devamlılık ve istikrar adına Ersun Yanal ile yeni sezona başlamaları da doğru bir karardı.

İşte bir yılda yapılan diğer çalışmalar
1-Geleceğini kurtaracak ve kendi kaynakları ile ayakta durabilecek bir Trabzonspor için gelir getirici projelere açık oldular. Yılda 10 milyon dolar gelir getirecek olan HES projesi bu anlamda çok önemlidir.
2-Avni Aker stadını kale arkalarıyla birlikte çok kısa zamanda yenileyip daha fazla taraftarın maçı izlemesi sağlandı.
3-17 bin kombine kart satışı ile bu alanda büyük bir rekora imza attılar. Tribünlerde tek tip taraftar profili ortaya çıktı.
4-yıllardır herkesin istediği ama kimsenin cesaret edip kuramadığı Pilot takım uygulamasını kısa zamanda hayata geçirerek Karadenizspor'u kurdular
5-Sahilde Futbol Federasyonuna ait olan Haluk Ulusoy Kamp Eğitim tesislerini Trabzonspor'a kazandırdılar. Burada yönetimin katkısının yanısıra Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ile Trabzonlu üye Süleyman Atal'ın da katkısı unutulmamalıdır.
6-Basketbol takımını kurarak futbol dışındaki en önemli spor alında da yarışmacı kimliğe büründü.
7-Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yanındaki Yat limanını Trabzonspor'a kazandırdılar
8-Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yaptıkları yeni düzenleme ile oturma ve yemek salonu yaparak hizmete açtılar.
9- 61. dakika şovunu başlatarak tribünlere hareket getirdiler.Yağmurlu havalarda maça giren tüm taraftarlara yağmurluk dağıtıldı.
10-Altyapıda yeni bir düzenlemeye gidilerek bu alanda marka olan Sadi Tekelioğlu'nu göreve getirdiler. Özkan Sümer'i ise daha fazla katkı sağlayabileceği futbolcu izleme komitesi başına getirdiler.
11-Futbolla ilgili bütün birimlerin başındaki teknik adamlar Ersun Yanal- Özkan Sümer-Sadi Tekelioğlu-İhsan Derelioğlu'ndan oluşan ve Trabzonspor'un geleceğine yön verecek olan futbol komitesi kurdular.
12-Telekom ile sponsorluk anlaşması yapılarak kulübe önemli gelir kaynağı yaratıldı
13- Türkiye'de Milli takımla birlikte sadece Trabzonspor'un anlaştığı Nıke firması ile yapılan anlaşma ile TS clap mağazaları daha çeşit ürünlerle yenilendi.
14-İkinci Hes projesi dosyası da hazırlandı.
15-Bayanların ve çocukların maçlara gitmelerini sağlamak amacıyla bayan ve çocuklar için indirimli bilet uygulaması başlatıldı.
16-İstanbul Kartal'daki tesisler için Opet ile yapılan anlaşma tüzüğe uygun hale getirilerek önemli bir gelir kaynağı oluşturuldu
17-Şamil Ekinci ismi bir müzeye, Cemil Usta ismi bir futbol sahasına, Sebahattin Kundupoğlu ismi de Urfa'da yaptırılan okula verilerek bu isimler ölümsüzleştirildi.
18-Camianın birlik, beraberlik ve bütünlüğünün pekişmesi için geleneksel hamsi şöleni düzenlendi
19-Kunduracılar caddesi ile araş Caddesi arasında kalan Ziraat Bankası binasını Trabzonspor'a kazandırdılar.
20-Trabzonspor için bayan komisyonu kurularak çalışmalara başladı.
21-Türkiye de ilk defa deplasman kafilesi uygulamasını başlatarak çok sayıda taraftarın deplasmanlara gitmesi sağlandı.


cevatocak@hotmail.com

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri