TSYD'den kayyum tepkisi: "Seçilmiş yönetimi yok sayıyorlar!"

Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne kayyum atanmasının ardından, yönetim kurulu yaptığı açıklamada, bu uygulamanın derneğin işleyişini olumsuz etkileyeceğini ve TSYD'nin sonunu getirebileceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı denetçilerinin hazırladığı rapor sonrası TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir geçici olarak görevden uzaklaştırılırmış ve derneğe kayyum atanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan TSYD Yönetim, bu kararının derneğin sonunu getirebileceği belirtildi.

TSYD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Spor Yazarları Derneği 1963’den beri faaliyetini sürdüren mesleki bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek, gazeteciler tarafından seçilmiş yönetimler tarafından yönetilir. Bugüne kadar Namık Sevik, Necmi Tanyolaç, Togay Bayatlı, Atilla Gökçe, Esat Yılmaer gibi basın ve spor dünyasının tanıdığı saygın isimler seçim kazanarak TSYD’de Genel Başkanlık görevini yürütmüşlerdir.

Son Genel Başkan Oğuz Tongsir ve Yönetim Kurulu da 10 yıldan bu yana görevdedir. 8 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Genel Kurul’da da 699 oyun 499’unu alarak 3 yıl için tekrar göreve seçilmişlerdir. Ayrıca Yönetim Kurulunun sunduğu idari ve mali rapor da 699 üyenin 693’ü tarafından ibra edilmiştir.

Buna rağmen İçişleri Bakanlığı denetçilerinin hazırladığı raporda, objektif kriterlere göre belirlenmeyen sınırlı sayıda üyenin Genel Kurula davet edildiği iddia edilmiş ve TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir geçici olarak görevden uzaklaştırılırken, Derneğe Kayyum atanmıştır.

Türk toplumunda apayrı bir yeri olan TSYD ‘ye Kayyum atanması kamuoyunda büyük tepki toplamıştır. Çünkü demokratik ülkelerde sivil toplum kuruluşlarını atanan değil, seçilen yönetir. Yetkin olmayan liyakatsiz kişiler o göreve atanırsa işleyişi bilmedikleri için çalışmalar tıkanır. Rutin işler, periyodik işler aksar. Derneklerin felsefesi bozulur.

Yönetimleri uzmanlık, bilgi, beceri gerektiren kurumların başına kayyum getirilirse ÇÖKÜŞ kaçınılmazdır. Bunun onlarca örneği vardır, maalesef TSYD’de de böyle olacaktır. Türkiye’nin en etkin basın kuruluşu ve meslek örgütü olan TSYD’nin belki de sonunu hazırlayacak bu anti demokratik uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istiyor ve kayyum atanmasına hayır diyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri