Türkiye - İtalya voleybol maçı ne zaman, hangi kanalda?

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları'nda İtalya ile karşı karşıya gelecek. Türkiye - İtalya voleybol maçı ne zaman, hangi kanalda? Detaylar haberimizde.

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları'nda İtalya ile karşılaşarak yarı final mücadelesi verecek.

Çeyrek finalde Çin’i mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başaran Filenin Sultanları, şimdi de finale yükselmek için İtalya karşısında sahaya çıkacak. Peki, milyonların heyecanla beklediği Türkiye-İtalya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte, bu önemli karşılaşmayla ilgili detaylar:

Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Yarı Finali’nde İtalya ile karşı karşıya gelecek. Filenin Sultanları, grup aşamasında 3-0 mağlup oldukları İtalya’dan rövanşı alarak finale yükselmek istiyor. Grubunu iki galibiyet ve bir mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayan milliler, çeyrek finalde elde ettikleri başarıyı yarı finalde de sürdürmeyi hedefliyor.

Türkiye ile İtalya arasındaki bu kritik yarı final mücadelesi 8 Ağustos Perşembe günü saat 21:00'da başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Yine İtalya, Yine Yarı Final

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın yarı finalinde de İtalya ile karşılaşmış ve zorlu geçen maçı 3-2 kazanarak finale yükselmişti. Finalde ise Sırbistan’ı yenerek Avrupa şampiyonu olmuşlardı.

Grup Etabındaki Performans

C Grubu’nda yer alan Filenin Sultanları, Hollanda’yı 3-2, Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1 yenerek grup aşamasını tamamladı, ancak İtalya’ya 3-0 yenilerek ikinci sırada yer aldı. A Grubu'ndaki Çin ise ABD’yi 3-2, Sırbistan’ı 3-1 ve Fransa’yı 3-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Melissa Vargas’ın Performansı

Melissa Vargas, turnuvada dört maçta toplam 116 sayı üreterek en skorer oyuncu unvanını elde etti. Ancak İtalya’ya karşı oynanan grup maçında servis karşılama ve hücum etkinliği bakımından Türkiye, rakibinin gerisinde kaldı. İtalya’nın atak verimliliği %32,5, Türkiye’nin ise %28,8 olarak kaydedildi. İtalya’nın etkili oyuncuları Egonu ve Antrapova da rakip takımı zorlayan isimler arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri