Türkiye Portekiz maçını yöneten hakem Felix Zwayer'in şike geçmişi gündem oldu

Türkiye - Portekiz maçını yöneten Felix Zwayer'in geçmişi gündem oldu.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nun 2'nci haftasında Portekiz ile karşı karşıya geldiği mücadelede 3-0 mağlup oldu. Maçın hakemi ise Alman Felix Zwayer'di. Ancak, Zwayer'in geçmişte karıştığı şike skandalı tekrar gündeme geldi.

ZWAYER'İN GEÇMİŞİ
Alman hakem Felix Zwayer, 2005 yılında Wuppertal ile Werder Bremen amatör takımları arasında oynanan bir maçta şike yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. O dönem, hakem Robert Hoyzer'in yardımcılığını yapan Zwayer, kendisine verilen 300 Euro karşılığında "Wuppertal lehine kritik pozisyonları gözardı etme" şikesine adı karıştı. Bu olayın ardından Zwayer, 6 ay boyunca hakemlikten men edildi. Ancak bu uzaklaştırma, Alman Die Zeit gazetesinin Alman Futbol Federasyonu’ndan sızdırılan gizli bir dosyayı yayınlamasına kadar gizli tutuldu.

ŞİKE SKANDALLARI
Aralık 2021'de Zwayer, Bayern Münih ve Borussia Dortmund arasında oynanan ve Dortmund'a ceza vermediği için eleştirildiği bir maçı yönetti. Maç sonrası, Dortmund'dan Jude Bellingham, Zwayer'in geçmişteki şike skandalına atıfta bulunarak, "Almanya'daki en büyük maçı şike yapmış bir hakeme veriyorsunuz, ne bekliyorsunuz?" şeklinde tepki gösterdi. Bu tartışmaların ardından Zwayer, hakemliğe ara verdi ve Şubat 2022'de geri döndü. Ancak, Hannover 96 ile SV Darmstadt arasındaki Bundesliga maçında yine tartışmalı bir penaltı kararı vermemesi nedeniyle eleştirildi.

Zwayer'in geri dönüşü, 2005 yılındaki şike skandalına katılımının daha fazla kapsamını da gündeme getirdi. Bu durum, hakemin kariyeri boyunca peşini bırakmadı ve tekrar tekrar tartışma yarattı. EURO 2024'te yönettiği Türkiye-Portekiz maçının ardından da bu geçmiş olaylar yeniden hatırlandı ve gündeme geldi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri