Yusuf Yazıcı'ya Olympiakos taraftarlarından Atatürk tehdidi

Olympiakos'ta ilk maçına çıkmak için gün sayan Yusuf Yazıcı, Yunan ekibinin fanatik taraftarları tarafından tehdit edildi.

Geçtiğimiz sezon Lille ile olan sözleşmesi sona eren Yusuf Yazıcı, Avrupa'nın büyük kulüpleriyle görüştükten sonra sürpriz bir kararla Yunanistan kulüplerinden Olympiakos ile anlaştı. 2027 yılına kadar sürecek olan sözleşmeye imzasını atan yıldız futbolcu, Yunanistan'da gündem oldu.

OLYMPİAKOS TARAFTARLARINDAN TEHDİT

Olympiakos'un taraftar grubu Thyra-7, Yusuf Yazıcı'yı hedef alan bir açıklama yaparak futbolcunun Atatürk ile ilgili herhangi bir paylaşımda yapmaması gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Olympiakos ailesinde olduğu sürece Yunanlıların katillerini övmesi yasaktır” ifadeleri kullanıldı.

SUNUCU TAKİS TSOUKALAS’TAN UYARI

Yusuf Yazıcı'ya bir uyarı da Olympiakos fanatiği olarak bilinen sunucu Takis Tsoukalas’tan geldi. Tsoukalas, bir YouTube kanalında yaptığı konuşmada, Yusuf Yazıcı'nın yalnızca futbolunu oynaması ve parasını kazanması gerektiğini, aksi takdirde Atatürk ile ilgili herhangi bir paylaşımın sonuçlarının ne olacağını kestiremeyeceğini söyledi.

Tsoukalas konuşmasında, "Gelecek, futbolunu oynayacak, parasını alacak ve tubeki (Yunan halk dansı) yapacak. Eğer Kemal'den (Atatürk) başlarsa, başka ne olur bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE BENZER BİR OLAY SAMET AKAYDIN İLE YAŞANDI

Yusuf Yazıcı’ya yönelik bu tepkiler, Panathinaikos forması giyen Samet Akaydın'ın yaşadıklarını hatırlattı. Geçtiğimiz sezon 19 Mayıs'ta Atatürk'ü anma paylaşımı yapan Akaydın, bu paylaşımın ardından sezon bitmeden takımdan gönderilmişti.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri