Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hıdırnebi Yaylası’nda şenlik yapıldı.
Hıdırnebi Yayla şenliğine Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, ilçe protokolü, daire amirleri, festivalimize katılan halk oyunları ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bülent Mumcu’nun sunumuyla başlayan Hıdırnebi Yayla şenliğinde konuşan Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, “Yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda ilgi odağı haline gelen Karadeniz yaylaları, her geçen gün turistik açıdan değer kazanıyor. Gelenekselleşen yayla şenlikleriyle barış ve kardeşlik duyguları güçleniyor; insanların birbiriyle olan muhabbeti ve birlikteliği artıyor. Yaylarımızın doğal güzelliklerini bozmadan, ekonomik olarak buralardan istifade edeceğiz. Herkesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bu doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Bu güzel bir organizasyonu düzenleyen Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise konuşmasında, “30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali Kapsamında Düzenlediğimiz Hıdırnebi Yayla şenliğine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Orak Ayının yedisinde, Hıdırnebi Yaylasında, Yaylanın Çimeninde bu güzelliklerin içinde bir araya geldik. Bizleri bugün burada yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimi ve misafirlerimizi saygılarımla selamlıyorum. Bilindiği üzere “Orak Yedisi” Hıdırnebi yaylasında uzun yıllardan beri geleneksel olarak etkinliklerle kutlanmaktadır. Her ne kadar gelinen süreçte modern kültür ve sanat algısı yapılmaya çalışılsa da Biz Akçaabat Belediyesi olarak bizimle özdeşleşmiş olan gelenek ve göreneklerimizi nesilden nesile aktarmak adına bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz.
Akçaabat’ımızı ve Akçaabat’ımızın değerlerini tanıtmaya devam edeceğiz. İçinde yaşayanların mutlu olduğu dışardan bakanların gıpta ettiği bir Akçaabat’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Akçaabat’ımız güzel bir şehir. Bir sürü zenginliğimiz var. Yaylalarımız var, Ortamahallemiz var Sera Gölümüz var, denizimiz var, şelalemiz var kısacası bir turizm şehrinde olması gereken bütün güzellikler Akçaabat’ımızda var. Bu güzelliklere hep birlikte sahip çıkarsak daha yaşanılabilir bir Akçaabat oluşturmuş oluruz.
Akçaabat’ımızınn Kültürel ve Sanatsal olarak da bir sürü zenginliğe sahip. Festivalimiz var, tiyatromuz var, korolarımız var; sempozyum, resim çalıştayları, seminer gibi etkinliklerimiz ve daha fazlası var Akçaabat’ımızın. İşte tüm bunlar sayesinde Akçaabat “Kültür Sanat ve Turizm şehridir.” Konuşmama burada son verirken beş gün sürecek olan 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimizin bütün etkinliklerinin güzellikler içinde geçmesini temenni ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor buradan tüm halkımızı bir kez daha festivalimize davet ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyor, ayaklarınıza yüreklerinize sağlık diyorum.” İfadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar Mehmet Yılmaz, Selim Seyis ve Pala Dayı kemençe ve horon eşliğinde Karadeniz Müziklerini seslendirdi.