AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatının kilogram başına 3,87 liraya, destekleme ile 4 liraya yükseltildiği anımsatarak, açıklanan rakamların müstahsilde olumlu karşılık bulduğunu söyledi.
DAHA DA YUKARI ÇIKARACAĞIZ
Ortahisar genelindeki 9 mahallede çay tarımı yapıldığını söyleyen Çebi, “3 bin 700 dekarlık alanda yılda 5 bin ton tarım yapılıyor. Öncelikli hedefimiz üreticilerimizi destekleyerek, teşvik ederek bu miktarı daha da yukarılara çıkarmaktır.” dedi.
Çay üretiminde kalitenin yanında çay bahçelerinin görselliğini de önemsediklerini ifade eden Çebi,
“Ticaret Borsası, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile diyalog halindeyiz. Yurtdışından özellikle Çin, Hindistan gibi ülkelerden çay bahçesi fotoğraflarını gördüğümüzde bizim de aynı görünüme sahip çay bahçelerine oluşturmayı istiyoruz. İçinde turistlerin de gezebileceği desenli çay bahçeleri ekolojik turizme, bölge turizmine büyük katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.
MODERN TARIM YÖNTEMLERİ KULLANILMALI
Pandemi döneminde tarımın öneminin daha da arttığını ifade eden Çebi, “Hiçbir şekilde tarımdan uzak kalamayız. Hepimizin tarlada izi olacak ki, harmanda sözü olsun. Tarım yapıyoruz ancak bu amatör, geleneksel yöntemlerle yapılıyor. Artık bilimsel yöntemlere yönelmeli ekstansif tarım yerine intansif tarım yöntemlerini kullanmalıyız. Bu şekilde verim daha da artacak hem üreticimiz hem de ülkemiz kazanacaktır.” dedi.
MEMNUNİYET VERİCİ
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatının kilogram başına 3,87 liraya, destekleme ile 4 liraya yükseltildiği anımsatan Çebi şunları söyledi: “Pandemi koşularını da göz önünde bulundurduğumuzda açıklanan rakam müstahsil açısından memnuniyet vericidir. Bundan sonrası üreticinin kaliteli ürün ortaya çıkarma adına gayret göstermesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tarıma verdiği önem ve desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
DEVLET ÜRETİCİSİNİN YANINDA
Devletimiz bir kez daha milletinin, üreticisinin yanında olduğunu göstermiştir. Çay desteklemeleri dışında ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltildi. Bakliyat alım fiyatları ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlendi. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilecek. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelendi.”