Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’la kütüphaneyi gezen İmamoğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle buluşmasında nitelikli eğitimin önemine vurgu yapan Dr. İmamoğlu, “Siz büyük binalar yapabilirsiniz. Ancak orada nitelikli öğretmen ya da doktor yetiştiremezseniz o binaların içi bomboş kalır. Ülkemizin geleceğine yönelik adım atmak istiyorsak, vizyonumuzu geliştirmek istiyorsak bunun yolunun eğitimden geçtiğini bilmek zorundayız” dedi.
Kız çocuklarının inandığı ideallere ulaşmasını desteklemek için İBB İstanbul Vakfı’nın çatısı altında ‘Büyüt Hayallerini ‘projesini hayata geçiren Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, ülke çapında sürdürdüğü buluşmalar kapsamında geldiği Trabzon’daki ikici gününde Beşikdüzü’ndeydi. Ağır yapısal problemi olan kültür varlığıyken restorasyon projesiyle yeniden Trabzon’a kazandırılan Hasan Ali Yücel Kütüphanesi ziyaretinde İmamoğlu’na; Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ve beraberindeki heyet eşlik etti.
BÖYLE MEKANLARIN SAYISINI ARTIRMALIYIZ
Beşikdüzü halkının ilgisi altında geçen buluşmada horonla karşılanan Dr. İmamoğlu, gelen davetleri kırmadı, horona durdu. Sıcak karşılamanın ardından restorasyon projesi ile çatısından iç mekan döşemelerine kadar yenilenen Hasan Ali Yücel Beşikdüzü Kütüphanesi’nde ilçenin okullarında öğrenim gören çocuklarla buluştu. Buluşmasında öğrencilere seslenen Dr. İmamoğlu, kütüphanelerin şehirleri oluşturan unsurların başında geldiğini söyledi. Ülke çapında daha çok kütüphaneye ihtiyaç duyulduğunu belirten İmamoğlu, “Çocukların bilgiye ulaşabilme, sosyalleşme ihtiyacını kütüphaneler aracılığıyla sağlamak durumundayız. Kütüphaneler, okullar gibi birer eğitim kuruluşları. İsteriz ki mahallelerde, ilçelerde sayıları artsın” dedi.
Beşikdüzü’nün Köy Enstitüleri kurulduğunda bir tanesine ev sahipliği yaptığını anımsatan İmamoğlu, “Burası çok kıymetli insanlar yetiştirdi. Trabzon'un geneli adına da bir gururumuz oldu. Burasının Köy Enstitüleri gibi örnek olabilecek bir merkez olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİREMİYORSAK…
Eğitimin sonuç değil sebep olduğunun altını çizen Dr. İmamoğlu, “Siz büyük binalar yapabilirsiniz. Ancak orada nitelikli öğretmen ya da doktor yetiştiremezseniz o binaların içi bomboş kalır. Ülkemizin geleceğine yönelik adım atmak istiyorsak, vizyonumuzu geliştirmek istiyorsak bunun yolunun eğitimden geçtiğini bilmek zorundayız. Böyle güzel gençlerin, ışıl ışıl bakan çocukların gelip kitap okuyabilecek, tartışabileceği ders çalışabileceği mekanları çokça üretmemiz gerekiyor. Bu mekanı yapılmasında, kurgulanmasında emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
BEŞİKDÜZÜ’NE DE BU YAKIŞIRDI
İlçesinde konuklarına ev sahipliği yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun da belediye olarak kütüphane için gerekli olan izinleri koruma kurulundan aldıklarını ifade etti. Uzun, “Sayın Ekrem İmamoğlu ve kıymetli eşi Dilek Kaya İmamoğlu'nun ortak eseri burada. Beşikdüzü için eğitimin, kültürün beşiği olan bu şehre böyle bir eser yakışırdı” dedi.