CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da sanatçı Ahmet Güneştekin’in sergi açılışına katılması nedeniyle sistemli ve sığ şekilde yürütülmeye çalışılan karalama açıklamalarına cevap verdi.
Hacısalihoğlu, “Şehitler üzerinden Trabzon’un evladı Ekrem İmamoğlu’na hakaret etmeye çalışmak ancak çaresizlik içinde nereye saldıracağını bilemeyen, milli duygular üzerinden oy devşirme acizliği içine girenlerin işidir” dedi.
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Yıllardır AKP’li bakanlıkların destek ve sponsorlukları ile gerek yurt içinde gerekse yurt dışında eserlerini sergileme imkanı bulan Batmanlı Sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açtığı sergi açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan eleştirilere cevap verdi.
Eleştirilerin amacının hazımsızlık olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Hacısalihoğlu, “Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki; Sayın Başkanımız, Trabzon’un gururu Ekrem İmamoğlu’na milli duygular üzerinden yapılan eleştiriler bugün başlamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazanıldığı günden itibaren belirli kişiler tarafından Trabzon insanının hassasiyetleri kullanılmaya çalışmak suretiyle provokatif eleştirilere devam ediliyor. Bugün yapılmaya çalışılan da tam olarak budur” ifadelerini kullandı.
Sanatçıların fikir özgürlüğünün sınırlarının da mevcut iktidar tarafından belirlenmeye çalışıldığını hatırlatan Hacısalihoğlu, “Sanatçı Ahmet Güneştekin’i çok değil biraz araştırırsak, kim olduğunu, ne yapmak istediğini, ne düşündüğünü, bugüne kadar kaç sergi açtığını, sergi açılışlarına kimlerin katıldığını, kimlerin sponsor olduğunu, yurt dışında sergi açmasını kimlerin sağladığını görürüz. “Hafıza Odası” adlı serginin İstanbul’daki açılışını gerçekleştiren Kültür Bakanı Mehmet Nuri Aksoy’un sanat için “Türkiye'de değil, dünyada da çok başarılı sergiler açmıştır. Türkiye'yi yurt dışında temsil etmesi çok gurur verici” dediğini görürüz. Sergi açılışlarına kendileri katıldığında ‘mükemmel sanatçı’, İmamoğlu gidince “bölücüye destek vermek” şeklinde algı yaratılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yıllardır aynı şekilde siyaset yaptıkları için bunları herkes ezberledi ve bu siyaset tarzının artık vatandaş üzerinde bir karşılığı yok. ‘Sanatçıların, gazetecilerin fikir özgürlüklerinin sınırlarını belirlemeye çalışan bu zihniyet, bu kadar tehlikeli dil kullandıkları sergiye neden izin veriyor?’ diye sormadan da edemiyoruz. Burada amaç her zamanki gibi karalamak, insanların din ve milli duygularını kullanarak rakip olarak gördüklerini, başarılarını hazmedemedikleri değerleri hedef haline getirmek. Kimin gerçek vatansever olduğunu Trabzon insanı da bütün Türkiye de artık çok iyi biliyor. Trabzonlular yıllardır bu güçlü duyguları üzerinden siyaset yapıldığının farkında vardı, artık bu çirkin siyaset eski dönemlerde kaldı. Sevgi dilini, barış dilini, birlik olma dilini kullanmayı herkes öğrenmeli ” ifadelerini kullandı.