Yetkililer, işyeri açmak isteyen vatandaşların işyeri açmadan önce mağduriyete ve maddi kayba uğramamaları için öncelikle Zabıta Müdürlüğü’nden konu ile ilgili bilgi almaları gerektiğini vurguluyor. Ayrıca faaliyet konusu değişen, vefat eden ruhsat sahibi yerine iş devamı ve taşınma gibi durumlarda da ruhsatların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yasa gereği ruhsatsız işyerleri mühürlenerek kapatılıyor.
İşyeri açmadan önce vatandaşların bilgi alması gerektiğinin altınını çizen Akçaabat Belediyesi zabıta ekipleri açılacak olan işyerinin sınıfına göre istenecek belgelerin farklılık gösterdiğini belirtti. Ekipler genel olarak zorunlu olan belgelerin yapı kullanma, tapu, vergi levhası, oda kayıt belgesi ve kira kontratı olduğunu söyledi. Akçaabat Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşların açacak olduğu iş yerinin bulunduğu çevreye uygunluğu konusunda da yönetmelik doğrultusunda vatandaşları bilgilendiriyor, danışmanlık yapıyor.
2016 da 196 adet iş yerine ruhsat verildi
Akçaabat Belediyesi 2016 yılında 196 adet işyerine işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verdi. Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre ilçedeki ruhsatlı işletme sayısı beldeler de dâhil olmak üzere 2675 odu.
Akçaabat halkının huzur içinde mutlu bir yaşam sürmesi için gece gündüz çözüm odaklı çalışan zabıta ekiplerine teşekkür eden Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçe sınırlarının genişlemesiyle sorumluluk alanlarının arttığını belirtti. Başkan Türkmen, büyüyen ve gelişen Akçaabat’a hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.
Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan her türlü şikâyetlerini Alo 153 Zabıta Şikâyet Hattı’nı veya Belediye’mizin Zabıta Müdürlüğü’ne ait 227 13 13-14 nolu telefonunu arayarak bildirmelerini istedi.