Örs atama bekleyen hemşirelerin sesi oldu - “100 bin hemşire atama bekliyor”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs TBMM’ye soru önergesi verdi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, atama bekleyen hemşirelerin durumu ve halen görevde olan hemşirelerin yaşadığı sorunlar ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.

Konu ile ilgili bir açıklamasında atama bekleyen hemşirelerin sorunlarına dikkat çeken Dr. Hüseyin Örs: “Fedakarlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşirelerimiz ve hemşire adaylarımızın sorunları bir an önce çözülmelidir” dedi.

Hüseyin Örs, konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Dr. Hüseyin Örs önergesinde “Ekonomik sıkıntılar, döner sermaye başta olmak üzere yaşadıkları maddi kayıplar, bir derde deva olmaktan uzak yıpranma payı, aşırı iş yükü, şiddet, mobbing ve 3600 ek gösterge gibi sözde kalan düzenlemeler nedeniyle hemşirelerimiz birçok sorun yaşamaktadırlar. İstatistiklere baktığımızda; bin kişiye düşen ebe hemşire sayısı ülkemizde 272 iken, Avrupa Birliği ortalaması 914, OECD ortalaması ise 1025 civarındadır. Sadece bu rakamlar bile hemşirelerimizin çalışma hayatında her türlü olumsuzluklara rağmen, özverili bir şekilde milletimize hizmet ettiklerinin bir göstergesidir. Ayrıca günümüzde 100 Bine yakın hemşire eğitimini aldığı mesleğini icra edebilmek için atama beklemektedir.” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması için 8 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Sağlık Bakanı tarafından cevaplandırılması isteğiyle sorduğu sorular şunlardır:

1-Çalışanların 5-6 yıl önceki döner sermayeleri mumla aradığı düşünülürse bu durumun katlanılmaz bir hal aldığı dikkate alınarak; döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili yönetmelik değişikliğinin, çalışanları memnun edecek bir şekilde, sosyal tarafların da görüşü alınarak acilen gerçekleştirilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

2-Döner sermayelerin tavan katsayıdan ödenmesi, fiili hizmet zammının yeniden ve geçmişe dönük düzenlenmesi, daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirilmesi yönünde daha önce defalarca verilen sözlerin tutulması için belirlediğiniz bir takvim var mıdır? Varsa, hangi tarihlerde hangi düzenlemeler yapılacaktır?

3-Daha önce Polisler, Öğretmenler, Din Görevlileri, Hemşireler için söz verilen 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, esasen tüm sağlık çalışanlarını da kapsayacak bir şekilde ne zaman yapılacaktır?

4-Diyaliz hemşireliği gibi hemşirelerimizin kazanılmış haklarının ellerinden alınmaması için yapılan bir çalışma var mıdır? Varsa ne zaman hayata geçirilecektir? 

5-Günümüzde 100 bine yakın hemşirenin, eğitimini aldığı mesleğini icra edebilmek için atama beklediği yönündeki haberler basına ve kamuoyuna yansımaktadır. Halen atama bekleyen hemşirelerin yaklaşık sayısı ne kadardır? 

6-2018 yılında atanan hemşire sayısı 14 bin 714 olduğu dikkate alınırsa, atama bekleyen hemşirelerin atanması için belirlenen bir takvim var mıdır?

7-Bakanlığınız, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, YÖK, Üniversiteler, hemşirelik meslek kuruluşları ve ilgili Sivil Topluk Kuruluşları ile işbirliği içerisinde sağlık işgücü planlamasına yönelik ortaklaşa yürüttüğünüz bir projeniz var mıdır? Varsa bu proje ve çalışmalar hemşirelere dönük ne gibi iyileştirmeleri kapsamaktadır?

8-Ebe ve hemşire ailelerini parçalayan sözleşmeli personel istihdam uygulamasından ne zaman vazgeçilecektir? Şayet vazgeçilmeyecekse izin, atama, kreş ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır? Varsa ne zaman uygulamaya konulacaktır.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri