Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Emekli Öğretim Üyesi ve Trabzon Özel İmperial Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Erem, “Dünyanın En Üretken Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı gösterdi.
Bilim insanlarının toplam ve son 5 yıldaki H index, i10 index, atıf sayısı, gibi verilerini temel alarak üretkenlik katsayısını ve aynı zamanda üniversite, ülke, bölge, dünya, temel alan ve branşlarındaki akademik başarı ve performans değerlendirmesini yapan Uluslararası bilimsel sıralama kuruluşu AD Scientific Index'in Google Scholar açık profillerine göre 2022 verileri yayınlandı.
Dünyada 212 ülke ve 14.110 Üniversitedeki 712.000 akademisyenden oluşan listede Türkiye adresli üniversite ve kurumlarda en çok atıf alan ve en yüksek H index’ine sahip ilk 10.000 akademisyen yer alıyor.
www.adscientificindex.com adresinden yayınlanan “AD Scientific Index- 2022 - Türkiye’nin en iyi 10.000 bilim insanı (Turkey Top 10.000 Scientists)" listesine göre; Prof. Dr. Cihangir Erem, Türkiye sıralamasında listeye giren 10.000 bilim insanı arasında 216. ve KTÜ sıralamasında 3. oldu. Endokrinoloji ve Metabolizma Alanında ise Türkiye sıralamasında 3. olma başarısını gösterdi.
Akademik alanda, nitelikli bilimsel yayınların ve atıfların çok büyük önemi olduğunu vurgulayan ve böyle bir listede yer almanın mutluluk verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cihangir Erem, Doğu Karadeniz Bölgesinin ilk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı ve Profesörüdür. 1995 yılından itibaren Doğu Karadeniz Bölgesinde ilk defa, toplumda çok sık olarak görülen ve önemli halk sağlığı sorunları oluşturan Diyabetes Mellitus (Şeker Hastalığı), Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon), Hiperlipidemi (Kanda Kolesterol Yüksekliği) ve Guatr hastalıklarının toplumdaki sıklığını ve risk faktörlerini araştırmıştır.
Prof. Dr. Cihangir Erem’in yayınlanmış 130’un üzerinde uluslararası ve 120’nin üzerinde ulusal bilimsel makale, ulusal ve uluslararası bildiri ve kitaplarda bölüm yazarlığı vardır. Aralık 2021 tarihi itibariyle Uluslararası Bilimsel Atıf Sayısı: 19.742 (Google Scholar), 11.517 (Web of Science), 10.475 (Scopus) olup H Index: 44 (Google Scholar), 34 (Web of Science), 36 (Scopus)’dir.