Trabzon'da yapılan yeni otogar sonrasında boşa çıkacak mevcut otogar alanı için satış onayı alındı.
Trabzon'da sanayi mahallesinde yer alan 1075 ada 142 ve 144 parsel numaralı alanın satışı için müzakere yapıldı.
Mevcutta kullanılan otogar alanı için satış yetkisi istenen önergeye muhalefet kanadı itiraz etti ve eski otogarın satışına karşı olduklarını belirttiler.
İYİ Parti meclis üyesi Davut Çakıroğlu "Herhâlde bu eski otogarın yeri üzerinde konuşuyoruz. Belediyeler ve kamu kurumları taşınmazları gerek duyduğu zaman satar bu da böyle bir şey. Biz Trabzonlu olarak arsa fakiri bir il olduğumuz için, çimento fabrikasını da düşündüğümüzde bu alanın satışına sıcak bakmıyorum. Sadece çimento fabrikası üzerine bir sürü hayal kurduk. Bu da Trabzon için büyük parsellerden biri. Bunun satılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bizim 23 dönümlük bu kıymette baika bir yerimiz yok. Burası parsel parsel bölündüğüne göre ne yapılacağı belli oldu. Ben buranın satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz özel bir hastane için bile Ortahisar’da uğraşıyoruz. Bizim Trabzon olarak bu alanda bir yere ihtiyacımız var. Burası hiç bir şey olmuyorsa olan güne kadar park olması doğrudur diyorum." ifadelerini kullandı.
CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin "Her zaman misyon vizyon diyoruz. Burası sadece otogar olarak düşünmemek lazım. Bu otogarın üzerinde bir düğün salonu vardı. Burayı satarak bu kültürü de yok ediyoruz. Buraya Suat Oyman’ın zamanında hapishane olmasına karar verdi devlet. Meclis ayaklanıp Trabzon Rize yolu üzerine böyle bir hapishane yakışmaz dedi ve orası otogar olarak düzenlendi. Farkındaysanız tanjanttaki otoparkı satalım dediniz itiraz etmedik. Trabzon'da yıllardan beri 2 tane park var. Meydan Atapark ve fatih parkı. İnsanlar gidip oralarda oturuyorlar. İnsanların soluk alacağı bir kültür parkı yapılsa ve içine bir düğün salonu konulsa iyi olmaz mı? Yani yapılan otogarın yapımı 3 yıl sürer. Yeni otogar için 3 yıl varken eskisini satmaya anlam veremiyorum. Burası sadece Ortahisar’ı ilgilendiren konu değil. Keşke Büyükşehir Belediye Başkanımız da olsaydı. Oradan alınacak para Büyükşehir Belediyesinin 3-4 aylık memur maaşı. Ganita Faroz'a 50 Milyon TL harcarken burayı neden elden çıkarıyoruz." şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir, "Buranın satışa çıkması illa da satılacağı anlamına gelmiyor. Bu dönem içeresinde iki büyük proje için satış kararı alındı ama satış kararı alınmadı. Pandemiyi de göz önüne alarak buranın en iyi şekilde değerdirileceğinden şüphem yok. Her Belediye gibi Büyükşehir Belediyesi de kaynak arayışında. Bu kaynakların kullanılmaması anlamına da gelmez." şeklinde konuşurken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Arkadaşlarımızın görüşüne saygı duyuyorum. Şuanda bulunan alan ile çimento fabrikası bir birine bağdaştıramayacağımız yerler. Buradaki konuyu farklı değerlendirmek lazım. Büyükşehir Belediyesi Ortahisar'da belli yatırımları var ve pandemi içerisindeyiz. Bunları farklı değerlendirelim. Yeni otogarın yeri ile alakalı görüşlere de katılmıyorum. Bu dönüşümler için belediyelere kaynak gerektiği bir gerçek. Sadece iller bankasından gelen kaynak yetmeyebiliyor. Burada gayrimenkul satıyoruz ama başka yerlerden gayrimenkul kazanıyoruz. Ortahisar Belediye Başkanı ve bir meclis üyesi olarak da satışı destekliyorum." ifadelerini kullandı.
Atilla Ataman "Görüşlerin hepsini önemsiyorum. Türkiye’nin kamu arazisi konusunda hiç bir sıkıntısı yoktur. Türkiye'de arazilerin yüzde 50'den fazlası devletindir. Bu komünist ülkelerde öyledir, demokratik ülkelerde böyle değildir. Biz yenisini yaptığımız için eskisini satıyoruz. Çimento fabrikası şuan satılıyor. Buyurun Trabzon birleşip alsın. Hatıra dedi Turgay abi katılırım saygı duyuyorum. Ama Trabzon otogarı Trabzon'u utandıran konuma gelmiştir. Yenisi yapılıyor. Trabzon için sel gerçeği ile yaşamalıyız. Biz sel ve su baskınına önlem alarak yaşamalıyız" şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında Trabzon'da mevcut otogarın satışı için büyükşehir belediyesine yetki verilmesi önergesi mecliste yapılan oylama sonucunda kabul edildi.