Doğası, tarihi ve kültürel eserleri, gelenek görenekleriyle turistlerin dikkatini çeken Trabzon, Körfez ülkelerinden Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerleri arasında bulunuyor.
Kente gelen Arap turistler, başta Uzungöl olmak üzere dağ ile yaylaların serin havası ve manzaranın tadını çıkararak, yöre kültürünü tanıma fırsatı buluyor.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Arap turistlerin son yıllardaki artışına paralel olarak, turizmden alınan payın artırılmasına yönelik çeşitli faaliyetler yürütüyor.
Bu kapsamda TTSO ile Arap Turizm Örgütünün iş birliğinde ağustosta "Türk-Arap Folklor Festivali" gerçekleştirilecek. Festivalde, kente gelen Arap turistler ile yöre halkı, kültürlerini paylaşma imkanı bulacak.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada, Trabzon'da turizm hareketliliğinin başladığını, Ramazan Bayramı'ndan sonra aşırı yoğunluk beklediklerini söyledi.
Yaz sezonu rezervasyonlarının sürdüğünü anlatan Hacısalihoğlu, "Trabzon'u ilk 5 ayda 361 bin 799 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Sezon yeni açılmasına rağmen otel rezervasyonlarımızda yüzde 100'e yakın doluluk yaşıyoruz." dedi.
"Turizm sezonunu 12 aya yaymak için gayret ediyoruz"
Kentte turizm sezonunu 12 aya yaymak ve şehri daha da ön plana çıkarmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
"Bu kapsamda Arap Turizm Örgütü ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde, şehrimizi ziyaret eden Arap turistlere yönelik folklor festivalini başlatıyoruz. Özellikle Arapların Türkiye'de kendilerini bulmaları adına, kendilerine ait bir şeyler görmeleri adına bu festival çok önemli. Festival kapsamında her hafta farklı ülkeler, burada folklorunu tanıtma fırsatı bulacak. Bunun kentin tanıtımına çok katkı sağlayacağını düşünüyorum."
Hacısalihoğlu, festivalin bir ay süreceğini belirterek, "Amacımız kente daha fazla turisti getirerek, onlara bölge kültürünü, geleneklerini anlatmak ve turizmi gerçek anlamda yaşatmak. O nedenle bu etkinliklerin olumlu yansımalarını göreceğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.